Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 25 dkg liszt
» 5 dkg rétesliszt
» 2 dl tej 2.5 dkg élesztő
» 1 teás kanál cukor
» 2 kávés kanál
» 2 evő kanál margarin
» 1 db tojás sárgája
» 2 nagyobb gerezd fokhagyma
» 1.4 dl spenótpüré (ez megfelel egy 450 g-os fagyasztott püré 1/3-ának)
» 5 evő kanál liszt
» 1 evő kanál olaj a forma kikenéséhez
» 2 dkg margarin a lekenéshez
» 2 evő kanál tej a lekenéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a spenótpürét. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk. Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk olajjal. Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva. A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával. Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető ebben a sós kalácsban, amit kínálhatunk reggelire, uzsonnára egy kis vajkrémmel, sonkával és friss zöldségekkel.
0 komment 3 ember kedveli projo2
2013.04.21 17:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
forma kikenéséhez2, élesztőt felfuttatjuk, langyos tejben, tálba szitáljuk, felfutott élesztőt, tojás sárgáját, megtisztított fokhagymákat, kidagasztott tésztát, egyikhez adjuk, tészta nagyon, duplájára kelesztjük, forma hosszához, világos tésztára, nyújtófával kicsit, sütőből kivéve, hőlégkeveréssel, összedolgozzuk, konyharuhával, konyharuhával, megtisztított, Előmelegített, felfuttatjuk, fokhagymákat, kidagasztjuk, zöldségekkel, kidagasztott, margarinnal, Beletesszük, feltekerjük, fagyasztott, kínálhatunk, spenótpürét, kikenéséhez, nyújtófával, Beleöntjük, spenótpüré, kinyújtjuk, spenótosat, belezúzzuk, kelesztjük, letakarjuk, liszt, rétesliszt, élesztő, teás kanál cukor, kávés kanál, kanál margarin, tojás sárgája, nagyobb gerezd fokhagyma, kanál liszt, kanál olaj forma kikenéséhez, margarin lekenéshez, kanál lekenéshez,
Gombafasírt – melegen és hidegen
0 komment 17 ember kedveli
Panna cotta
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos raguleves túrógombóccal
0 komment 3 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Jogász falat
0 komment 5 ember kedveli
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Rántott hagymakarika
0 komment 5 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Gombakrémes palacsinta
1 komment 9 ember kedveli
Mákos stíriai metélt...
0 komment 10 ember kedveli
Kocsonya
4 komment 3 ember kedveli
Tojáskrém burgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.