Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a spenótpürét. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk. Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk olajjal. Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva. A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával. Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető ebben a sós kalácsban, amit kínálhatunk reggelire, uzsonnára egy kis vajkrémmel, sonkával és friss zöldségekkel.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
projo2
2013.04.21 17:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
forma kikenéséhez2, élesztőt felfuttatjuk, langyos tejben, tálba szitáljuk, felfutott élesztőt, tojás sárgáját, megtisztított fokhagymákat, kidagasztott tésztát, egyikhez adjuk, tészta nagyon, duplájára kelesztjük, forma hosszához, világos tésztára, nyújtófával kicsit, sütőből kivéve, hőlégkeveréssel, összedolgozzuk, konyharuhával, konyharuhával, megtisztított, Előmelegített, felfuttatjuk, fokhagymákat, kidagasztjuk, zöldségekkel, kidagasztott, margarinnal, Beletesszük, feltekerjük, fagyasztott, kínálhatunk, spenótpürét, kikenéséhez, nyújtófával, Beleöntjük, spenótpüré, kinyújtjuk, spenótosat, belezúzzuk, kelesztjük, letakarjuk, liszt, rétesliszt, élesztő, teás kanál cukor, kávés kanál, kanál margarin, tojás sárgája, nagyobb gerezd fokhagyma, kanál liszt, kanál olaj forma kikenéséhez, margarin lekenéshez, kanál lekenéshez,
|
|
|
|
|