Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A rizst megmosom, és a vajon üvegesre pirítom. A tojást megfőzöm, a sajtot lereszelem, a húst apró kockára vágom, hagymát karikázom. ----Az olajon megfonnyasztom a hagymát, a húskockákat is ráteszem, megpirítom.----A rizs felét tűzálló tálba, vagy tepsibe terítem..sózom, reszeltsajttal meghintem., tojást karikázok rá, ezt is sózom, ráteszem a húskockák felét, és betakarom a zöldbab felével.Sóval, borssal, p.zölddel fűszerezem, majd megismétlem a rétegzést.A tetejére sajt kerüljön, amit meglocsolok a sózott, borsozott tejföllel. Végül ráöntöm a csontlavet. Szorosan lefedve, előmelegített sütőben , 50 percig párolom,,majd fedő nélkül kicsit megpirítom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én fedeles tálban készítem, nagyon praktikus. A csontlét 1-2 húsleveskocka feloldásával készítem el. A húst nemcsak pirítom, hanem kis vízzel felengedve puhára főzöm, majd eztután hagyom zsírjára sülni. Tehát kevés vizet adok hozzá, és az egyszer elfogy...Ne ijedj meg a sok leírástól! Próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy a kedvenced lesz.Vendéget ne hívj rá, mert nagyon eteti magát. !! Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
jusztis
2012.10.17 23:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
rizst megmosom, vajon üvegesre, tojást megfőzöm, sajtot lereszelem, húst apró, húskockák felét, zöldbab felével, tetejére sajt, húst nemcsak, egyszer elfogy, kedvenced lesz, gyorsfagyasztott, petrezselyemzöld, reszeltsajttal, megfonnyasztom, előmelegített, húsleveskocka, feloldásával, húskockákat, meglocsolok, vöröshagyma, megismétlem, csontlavet, fűszerezem, megpirítom, lereszelem, megpirítom, felengedve, húskockák, betakarom, karikázok, rétegzést, borsozott, tejföllel, meghintem, karikázom, kedvenced, rizs, tojás, sertés lapocka, vöröshagyma, evőkanál olaj, gyorsfagyasztott zöldbab, törött bors, csomó petrezselyemzöld, tejföl, csontlé,
|
|
|
|
|