Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az előző napon beáztatott lencsét leszűrjük.
A hagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, a zúzott fokhagymával, leveskockával, sóval, babérlevéllel fűszerezzük, végül hozzáadjuk az áztatott lencsét is.
Fölforraljuk, majd lefedve puhára főzzük.
Ezután a babérlevelet kivesszük, majd botmixerrel pürésítjük, vagy szitán áttörjük.
Újra tűzre tesszük, a mustárt, tejszínt, citromlevet egy kevés levessel simára keverjük, majd a többihez öntjük. Épp csak fölforraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük.
A sajtot 1 centis kockára vágjuk, és egy sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. Forró grillsütőben hirtelen megpirítjuk. A forró levest csészékbe rakjuk, és a sajttal tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Érdemes kipróbálni ezt az ízletes levest
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.17 13:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
előző napon, hagymát finomra, olajon kevergetve, zúzott fokhagymával, áztatott lencsét, babérlevelet kivesszük, kevés levessel, többihez öntjük, sütőpapirral bélelt, forró levest, sajttal tálaljuk, ízletes levest, Lencsekrémleves, megfonnyasztjuk, utánízesítjük, babérlevéllel, leveskockával, babérlevelet, Fölforraljuk, fölforraljuk, fokhagymával, grillsütőben, sütőpapirral, vöröshagyma, fűszerezzük, citromlevet, botmixerrel, főzőtejszín, megpirítjuk, pürésítjük, hozzáadjuk, kevergetve, beáztatott, babérlevél, leveskocka, kipróbálni, kivesszük, kockákkal, lencse, kisebb vöröshagyma, olaj, gerezd fokhagyma, babérlevél, púpozott mustár, főzőtejszín, leveskocka, csepp citromlé, csipet cukor, füstölt sajt,
|
|
|
|
|