Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy tálban keverjük el a hozzávalókat, formázzunk belőle dió nagyságú golyókat. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, majd süssük meg a húsgolyókat.
Készítsük el a jellegzetes szószt is. Miután kivettük a gombócokat a serpenyőből, tegyünk bele egy evőkanál vajat, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Keverjünk hozzá két evőkanál lisztet, és addig kavargassuk, míg csomómentes lesz.
Ezután fokozatosan adjunk hozzá 400 ml marha alaplevet. Kavargassuk míg besűrűsödik, és tegyük bele a gombócokat. Tálalás előtt még szórhatunk a szószhoz egy kevés friss zöld fűszert.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kínáljunk hozzá áfonyalekvárt
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
jolika66
2015.11.01 15:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
marék apróra, tálban keverjük, kevés olajat, jellegzetes szószt, evőkanál vajat, kevés friss, áfonyalekvárt, petrezselyem, fűszernövény, zsemlemorzsa, hozzávalókat, Forrósítsunk, jellegzetes, csomómentes, húsgolyókat, fokozatosan, serpenyőből, kavargassuk, felolvadjon, Kavargassuk, besűrűsödik, gombócokat, szegfűbors, bazsalikom, gombócokat, szórhatunk, ugyanennyi, formázzunk, olívaolaj, Kínáljunk, alaplevet, Húsgombóc, marék apróra vágott friss, oregánó bazsalikom, tojás, zsemlemorzsa, szegfűbors bors olívaolaj,
|
|
|
|
|