Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A melleket besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe pici kacsazsírt teszünk, majd a bőrös felével lefelé belehelyezzük a melleket. Addig sütjük, hogy szép piros legyen, majd átfordítjuk, és a másik felét is pár percig sütjük (kb. 10 perc sütési idő alatt elkészül). Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd vékonyra felcsíkozzuk. A paprikát félbevágjuk, a magházat kiszedjük, és szintén vékonyra felcsíkozzuk. A hús sütésénél visszamaradt zsírban elkezdjük párolni a hagymát, majd ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a paprikát is. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a rozmaringgal.
Aláöntjük a bort, és pár percig még pároljuk.
Egy jénaiba öntjük a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezzük az elősütött kacsamelleket, a tetejét lefedjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig pároljuk.
Ezután kivesszük a sütőből, leemeljük a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rászórjuk a kukoricalisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
Végül visszahelyezzük a húst, és mellészórjuk az olívabogyót. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 perc alatt összesütjük (ekkor már nem kell lefedni!!!!). Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.
Tálaláskor kínálhatunk mellé rizst vagy sült krumplit, de magában a hús a zöldségekkel is nagyon finom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
libából is elkészithető
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.18 15:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
melleket besózzuk, kicsit állni, serpenyőbe pici, bőrös felével, másik felét, hagymát megpucoljuk, paprikát félbevágjuk, magházat kiszedjük, jénaiba öntjük, félig megpárolt, tetejére helyezzük, elősütött kacsamelleket, tetejét lefedjük, zöldségekre rászórjuk, szaft szépen, kukoricalisztet, visszahelyezzük, összeforgatjuk, kukoricaliszt, előmelegített, belehelyezzük, Visszatesszük, kacsamelleket, kacsamellfilé, rozmaringgal, elkészithető, felcsíkozzuk, zöldségágyon, zöldségekkel, visszamaradt, felcsíkozzuk, félretesszük, mellészórjuk, zöldségekre, összesütjük, olívabogyót, serpenyőből, zöldségeket, vöröshagyma, kakukkfűvel, kaliforniai, kacsamellfilé lilahagyma, őrölt feketebors, kakukkfű rozmaring, fehérbor kacsazsír,
|
|
|
|
|