Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almafelfújt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 közepes alma
» 50 g liszt
» 45 g cukor + egy kevés a formákba
» 40 g vaj
» 200 ml zsírosabb tej
» 2 tojás
» 1 ek calvados
» vanília
» fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésítsük. Fedjük le (így nem barnul meg), és rakjuk félre.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, és rakjuk félre.
A tejet egy lábosban kezdjük el melegíteni, miközben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A közben felforrósodott tejet öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el. Öntsük át egy nagy tálba.
Adjuk hozzá az almapürét, a cukrot, a tojássárgáját, a calvadost, a fűszereket, keverjük össze, majd 3 részletben öntsük hozzá a felvert fehérjét, és óvatosan azt is keverjük bele.
A formákat kenjük ki vajjal, és szórjuk be cukorral. Ezekbe adagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőt, mert nem emelkednek fel, vagy összeesnek.
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.04.10 11:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütőt melegítsük, almákat hámozzuk, tojásokat válasszuk, fehérjét verjük, lábosban kezdjük, serpenyőben olvasszuk, közben felforrósodott, nagy tálba, felvert fehérjét, formákat kenjük, előmelegített sütőben, sütőből kivéve, felforrósodott, csomómentesre, tojássárgáját, előmelegített, serpenyőben, nyitogassuk, robotgépben, Almafelfújt, pürésítsük, részletben, melegítsük, összeesnek, habverővel, melegíteni, emelkednek, fűszereket, magházukat, olvasszuk, almapürét, adagoljuk, tojásokat, válasszuk, calvadost, zsírosabb, fehérjét, óvatosan, közepes alma, liszt, cukor kevés formákba, zsírosabb, tojás, calvados, vanília, fahéj,
Narancsos kacsacomb
0 komment 2 ember kedveli
Pörkölt - disznóból vagy marhából
0 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos csirkeraguleves
2 komment 10 ember kedveli
Fokhagymakrémleves sajttal és pirítós kockákkal
0 komment 5 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös muffin
0 komment 1 ember kedveli
Almás pite (paleo)
2 komment 3 ember kedveli
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Rakott tarja
0 komment 6 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
göngyölt császárszalonna
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Bigos !
1 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.