Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésítsük. Fedjük le (így nem barnul meg), és rakjuk félre.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, és rakjuk félre.
A tejet egy lábosban kezdjük el melegíteni, miközben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A közben felforrósodott tejet öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el. Öntsük át egy nagy tálba.
Adjuk hozzá az almapürét, a cukrot, a tojássárgáját, a calvadost, a fűszereket, keverjük össze, majd 3 részletben öntsük hozzá a felvert fehérjét, és óvatosan azt is keverjük bele.
A formákat kenjük ki vajjal, és szórjuk be cukorral. Ezekbe adagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőt, mert nem emelkednek fel, vagy összeesnek.
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 11:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt melegítsük, almákat hámozzuk, tojásokat válasszuk, fehérjét verjük, lábosban kezdjük, serpenyőben olvasszuk, közben felforrósodott, nagy tálba, felvert fehérjét, formákat kenjük, előmelegített sütőben, sütőből kivéve, felforrósodott, csomómentesre, tojássárgáját, előmelegített, serpenyőben, nyitogassuk, robotgépben, Almafelfújt, pürésítsük, részletben, melegítsük, összeesnek, habverővel, melegíteni, emelkednek, fűszereket, magházukat, olvasszuk, almapürét, adagoljuk, tojásokat, válasszuk, calvadost, zsírosabb, fehérjét, óvatosan, közepes alma, liszt, cukor kevés formákba, zsírosabb, tojás, calvados, vanília, fahéj,
|
|
|
|
|