Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Sűrű tejbegrízt készítünk és tapadásmentes tepsibe, jénaiba, őzgerinc formába öntjük és kihűtjük. A lényeg legalább 5-6 cm. vastag tésztát kapjunk. Deszkára borítjuk és másfél centis szeletekre vágjuk. Hagyományos módon panírozzuk, és bő forró olajban zsemleszínűre sütjük. Az olajat le kell itatni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rövid sütést igényel. Ízlés szerinti lekvárral tálaljuk. Egy tartalmas leves után akár második fogásként is adhatjuk. Szerintem hidegen is jó, de frissen az igazi.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
kozlik1
2015.02.18 23:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütéshez Sűrű, lényeg legalább, tartalmas leves, zsemleszínűre, tapadásmentes, zsemlemorzsa, Hagyományos, panírozzuk, tejbegrízt, szeletekre, lekvárral, Szerintem, fogásként, készítünk, tartalmas, Deszkára, sütéshez, borítjuk, szerinti, kihűtjük, búzadara, legalább, tálaljuk, őzgerinc, adhatjuk, formába, tésztát, olajban, kapjunk, liter tej, búzadara, cukor izlés szerint, tojás panir, liszt panir, zsemlemorzsa panir, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|