Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, megszórjuk borsikafűvel.
Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megforgatjuk rajta a húst.
A hússzeleteket, ahogy megfehéredtek, átesszük egy lábosba. Ráöntjük a bort (ha nincs almaborunk, 1 dl 100%-os almalét és 1 dl fehérbort használjunk).
Hozzáadjuk a darált diót, a húsleveskockát és a tejszínt.
Addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz (15-20 perc).
Közben meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházat, nyolc felé vágjuk. A serpenyőben visszamaradt vajban néhány percig pirítjuk, míg megpuhul, és egy kis színt kap.
Tálaláskor a hús szeleteket tálra halmozzuk, leöntjük a mártással, köré rendezzük a sült almát.
Adhatunk mellé párolt rizset amit megforgatunk a serpenyőben maradt vajban
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Cukros és vesebetegeknek készült diétás étel.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.09 10:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst kisebb, darált diót, serpenyőben visszamaradt, sült almát, serpenyőben maradt, felforrósítjuk, vesebetegeknek, csirkemellfilé, húsleveskockát, erőleveskocka, hússzeleteket, megfehéredtek, visszamaradt, borsikafűvel, megforgatjuk, megforgatunk, használjunk, főzőtejszín, meghámozzuk, serpenyőben, serpenyőben, megszórjuk, almaborunk, Hozzáadjuk, szeleteket, Tálaláskor, darabokra, mártással, borsikafű, halmozzuk, rendezzük, csirkemellfilé, alma, darált vagy mogyoró, almabor, vaj, főzőtejszín, erőleveskocka, őrőlt borsikafű,
|
|
|
|
|