Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe , és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.
A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A madártejbe keverjük a rumot és a mazsolát, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A meleg nyári napokon kiváló ...
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 15:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vaníliarúddal felforraljuk, tojást kettéválasztjuk, forró tejbe, tejből kidobjuk, tojássárgákat habosra, maradék porcukorral, tejhez öntjük, madártejbe keverjük, meleg nyári, kettéválasztjuk, lecsepegtetjük, vaníliarúddal, habgaluskákat, Szűrőkanállal, tojássárgákat, felforraljuk, vaníliarudat, pudingporral, Eldolgozzuk, porcukorral, evőkanállal, porcukorral, tojáshabból, szaggatunk, galuskákat, fehérjéket, kevergetve, besűrítjük, madártejbe, kelyhekbe, langyosra, tetejükre, Levesszük, Állandóan, pudingpor, vanília, tojás, porcukor, evőkanál vaníliás pudingpor, vagy aroma, mazsola,
|
|
|
|
|