Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hétvégi ebédnek, de vendégvárásra is kitűnő.
|
|
|
|
24 komment
|
476 ember kedveli
|
isti53
2011.12.13 17:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
teveled |
2013.03.19. 16:11 (#14) |
|
|
Én is elkészítettem, nagyon,nagyon finom.
Nem kimondottan olcsó recept, de megéri megcsinálni. |
|
halaszimre |
2012.11.28. 21:34 (#13) |
|
|
Ez nagyon finom!Köszi! |
|
bubszi |
2012.10.19. 14:17 (#12) |
|
|
Én már több alkalommal elkészítettem. Nagyon szereti a családom!
Hidegen-melegen egyaránt ISTENI FINOM! |
|
csoky40 |
2012.08.05. 21:41 (#11) |
|
|
Ez tényleg isteni finom. |
|
esimonyai |
2012.07.22. 11:35 (#10) |
|
|
Kipróbáltam, nagyon finom lett. Én egy kicsit felturbóztam a fűszerezést friss kakukkfűvel, majorannával és bazsalikommal. Kicsit tovább sütöttem, így a sajt rápirult a tetejére. ISTENI |
|
tell_vilmos |
2012.03.08. 13:40 (#9) |
|
|
Nagyon finom lett! Imádom. |
|
liptakmari |
2012.03.07. 11:12 (#8) |
|
|
Én is kipróbáltam, de 1 db kaliforniai paprikát apróra vágva is tettem a masszába. |
|
kaja59 |
2012.02.21. 19:21 (#7) |
|
|
Nagyon szépen köszönöm ezt a finom receptet. Már kipróbáltam és nagy sikert aratott nálunk a családban. |
|
zazi52 |
2012.02.12. 13:06 (#6) |
|
|
Kipróbáltam-kicsit paleosítva-a búzaliszt helyett szezám és lenmag lisztet használtam 2:1 arányban, a zsemlemorzsát is kihagytam.Így is nagyon finom! A tejföl még maradt, de legközelebb kipróbálom zabtejszínnel |
|
mara0510 |
2012.01.21. 13:06 (#5) |
|
|
Ez tényleg naon finom. |
| |
|
|
|
húst apróra, sajtos-tejfölös masszához, őzgerincformát kivajazzuk, szélei kilógjanak, húsos masszát, lelógó szalonnát, evőkanál tejföllel, szalonnacsíkokat, őzgerincformában, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, őzgerincformát, vendégvárásra, kifordítottam, Előmelegített, petrezselyem, szalonnával, kibéleljük, kivajazzuk, tojásokkal, megszórjuk, pirítottam, csirkemell, Csirkemell, kanalazzuk, kilógjanak, szalonnát, masszához, Hosszában, tejföllel, kockázzuk, keverjük, evőkanál, csirkemell, bacon szalonna, reszelt sajt, bors, petrezselyem ízlés szerint, evőkanál tejföl, evőkanál liszt, tojás,
|
|
|
|
|