Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hétvégi ebédnek, de vendégvárásra is kitűnő.
|
|
|
|
24 komment
|
476 ember kedveli
|
isti53
2011.12.13 17:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
hilda2009 |
2012.01.08. 19:09 (#4) |
|
|
Nagyon finom lett:! Isteni |
|
vzsuzsa64 |
2012.01.04. 11:50 (#3) |
|
|
Már csináltam ehhez hasonlót ,ezt is kipróbálom. |
|
mildiko50 |
2011.12.26. 08:02 (#2) |
|
|
Nagyon finom lehet. Kipróbálom. |
|
agimami7 |
2011.12.17. 14:45 (#1) |
|
|
Ez nálunk nagy kedvenc,most Karácsonykor is elkészítem!! |
| |
|
|
|
húst apróra, sajtos-tejfölös masszához, őzgerincformát kivajazzuk, szélei kilógjanak, húsos masszát, lelógó szalonnát, evőkanál tejföllel, szalonnacsíkokat, őzgerincformában, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, őzgerincformát, vendégvárásra, kifordítottam, Előmelegített, petrezselyem, szalonnával, kibéleljük, kivajazzuk, tojásokkal, megszórjuk, pirítottam, csirkemell, Csirkemell, kanalazzuk, kilógjanak, szalonnát, masszához, Hosszában, tejföllel, kockázzuk, keverjük, evőkanál, csirkemell, bacon szalonna, reszelt sajt, bors, petrezselyem ízlés szerint, evőkanál tejföl, evőkanál liszt, tojás,
|
|
|
|
|