Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hétvégi ebédnek, de vendégvárásra is kitűnő.
|
|
|
|
24 komment
|
476 ember kedveli
|
isti53
2011.12.13 17:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
stepan |
2017.12.02. 16:39 (#24) |
|
 |
Köszönöm ' megprobálom.....Szép estét kivánok. |
|
magdika52 |
2015.11.04. 14:04 (#23) |
|
 |
Hétvégén kipróbálom. |
|
magdika52 |
2015.11.04. 14:03 (#22) |
|
 |
|
|
nagyicuska |
2015.10.16. 22:06 (#21) |
|
 |
Én elkészítettem már,csak más néven kaptam a receptet.Nagyon finom |
|
magdusi |
2014.12.16. 19:54 (#20) |
|
 |
Én is elkészítettem,nagyon finomra sikerült,mikor kiöntöttem úgy nézett ki mint egy torta. Hűlten szelni könnyebb nem esik szét. Hidegen zsemlébe is nagyon finom, egy kis kígyó uborkát szeltem rá,és kész volt a szendvics.
Köszönöm a receptet. |
|
orchidea46 |
2014.09.06. 16:40 (#19) |
|
 |
Ma kipróbáltam, igazán nagyon finom lett, de nekem 2x 20dkg-os bacon szalonna kellett hozzá, hogy az őzgerinc sütőt kibéleljem és a tetejére is jusson. |
|
gegussarika |
2014.07.18. 19:43 (#18) |
|
 |
Múlt hét végén kipróbáltam a receptet. Kedvet kaptam arra, hogy eddig számomra ismeretlen recepteket is kipróbáljak!
Én a következőképpen készítettem:
Mivel sajnos nincs őzgeric formám, egy keskenyebb, laposabb tepsiben sütöttem. Úgy biztosan finomabb, szaftosabb lett volna, de így is nagyon finomra sikerült. A hozzávalók sem voltak meg maradéktalanul, pl. nem volt prézlim, kevesebb volt a sajtom, de elosztottam. Pontosan 40 perc múlva kész volt. Kiborítottam egy tepsire, felhúztam a sütő hőmérsékletét 210 fokra, és 5 perc múlva gyönyörű aranybarnára sült a szalonna!
Köszönöm a receptet, továbbadom másnak is! |
|
gisela |
2014.03.03. 23:26 (#17) |
|
 |
Kipróbálom majd, biztos 100% finom fincsi :P :P :P
|
|
balint137 |
2014.02.01. 11:54 (#16) |
|
 |
Bisztos finom!!!
|
|
frenco69 |
2013.10.20. 16:24 (#15) |
|
 |
Nagyon jó a recept.Én tejszínnel és őszibarackkal szoktam csinálni. |
| |
|
|
|
húst apróra, sajtos-tejfölös masszához, őzgerincformát kivajazzuk, szélei kilógjanak, húsos masszát, lelógó szalonnát, evőkanál tejföllel, szalonnacsíkokat, őzgerincformában, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, őzgerincformát, vendégvárásra, kifordítottam, Előmelegített, petrezselyem, szalonnával, kibéleljük, kivajazzuk, tojásokkal, megszórjuk, pirítottam, csirkemell, Csirkemell, kanalazzuk, kilógjanak, szalonnát, masszához, Hosszában, tejföllel, kockázzuk, keverjük, evőkanál, csirkemell, bacon szalonna, reszelt sajt, bors, petrezselyem ízlés szerint, evőkanál tejföl, evőkanál liszt, tojás,
|
|
|
|
|