Fogás: leves, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a karikára vágott murkot
kevés sót adunk hozzá, majd a kockára vágott krumplit,
feltöltjük vízzel
miután megpuhult a krumpli (fővés után kb.15 perc), hozzáadjuk az eresztéket (elhagyható), egyet lobbantunk rajta (újra el kezd főni)
levesszük a tűzről, rászórunk egy marék tárkonyt, lefödjük
15 perc múlva adjuk hozzá a habarást (1 tojássárga és kevés tej)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
tej helyett lehet főzőtejszínt használni
savanyíthatjuk ecettel tálalás előtt
elhagyhatjuk a habarást
|
|
|
|
2 komment
|
6 ember kedveli
|
bodoban
2016.11.02 14:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
botka_eva |
2017.03.10. 10:10 (#2) |
|
 |
Engem is érdekel, hogy mit nevezel eresztéknek. Remélem válaszolsz nekünk. Előre is köszönöm. |
|
viszlai |
2017.03.07. 23:02 (#1) |
|
 |
Kedves recept feltöltő mi az az "eresszték" ? |
| |
|
|
|
apróra vágott, karikára vágott, kockára vágott, marék tárkonyt, savanyíthatjuk, megdinszteljük, főzőtejszínt, elhagyhatjuk, KRUMPLILEVES, elhagyható, hozzáadjuk, feltöltjük, eresztéket, lobbantunk, tojássárga, használni, sárgarépa, levesszük, TÁRKONYOS, megpuhult, rászórunk, karikára, krumplit, habarást, tárkonyt, lefödjük, habarást, krumpli, kockára, krumpli, krumpli, murok sárgarépa, hagyma, tárkony, liszt, tej, tojás, olaj,
|
|
|
|
|