Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsemlét kb. 1 cm-es kockákra aprítom. A petrezselymet megmosom, lerázom róla a vizet, és apróra vágom. Felolvasztok 1 kávéskanál vajat a serpenyőben, beleteszem a zsemlekockát, és szép arany sárgára pirítom. A maradék 5 dkg vajat lábasba teszem, felolvasztom, hozzáadom a lisztet, és halvány sárgára pirítom. Felöntöm a tejjel, megsózom, borsozom, és forrástól számítva kb. 15 percig kis lángon főzöm. Lezárom alatta a tüzet, és állni hagyom. A levesből kiveszek egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtöm, hozzáadom a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverem. A levesbe habarom, de nem forralom fel. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
sz-andi
2014.02.27 09:09
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
petrezselymet megmosom, levesből kiveszek, reszelt parmezánt, levesbe habarom, petrezselyemmel, zsemlekockával, tojássárgáját, petrezselymet, petrezselyem, zsemlekockát, felolvasztom, Felolvasztok, serpenyőben, Parmezános, kávéskanál, beleteszem, hozzáadom, forrástól, langyosra, hozzáadom, parmezánt, krémleves, megszórva, borsozom, kockákra, Felöntöm, megsózom, megmosom, levesből, szikkadt, tojás sárgája, szikkadt zsemle, +5dkg, csokor petrezselyem, parmezán sajt, liszt,
|
|
|
|
|