Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 dl langyos tejben elmorzsolom az élesztőt, 1 ek. cukrot teszek bele és felfuttatom az élesztőt. A lisztet átszitálom, csipetnyi sóval elkeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot és végül az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává gyúrom, amelyet letakarva meleg helyen hagyom kelni. A megkelt tésztát átgyúrom és 3 egyenlő részre osztom. Minden részt szétsodrok és négyzetekre vágom, amelynek közepébe lekvárt rakok és alaposan betakarom. A kész buktákat olajjal megkent tepsire rakom, ahol hagyom még kelni. Minden buktát olajjal megkenek és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 perc alatt, aranybarnára sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
dori37
2014.04.22 17:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet átszitálom, többi alapanyagot, megkelt tésztát, kész buktákat, kristálycukor, előmelegített, aranybarnára, négyzetekre, alapanyagot, elmorzsolom, felfuttatom, Tojásmentes, átszitálom, szétsodrok, finomliszt, csipetnyi, betakarom, hozzáadom, elkeverem, lekvárral, letakarva, élesztőt, rugalmas, tésztává, élesztőt, átgyúrom, élesztőt, amelynek, közepébe, megkenek, finomliszt, élesztő, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, csipet, étolaj, üveg lekvár,
|
|
|
|
|