Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Felkarikázom a kolbászt és a vöröshagymát ,finomra zúzom a fokhagymát és vékony csíkokra vágom a kelkáposztát.Egy nagyobb edénybe olajat teszek és ha felmelegedett, rá dobom a karikára vágott kolbászt, pár percig pirítom majd szűrőlapáttal kiszedem egy papír törlőre,hogy a felesleges zsírt leitassam.Ha az edényben túl sok zsír maradna, leöntök belőle, mivel 1 evőkanálnyira van szükség, ebbe beleteszem a hagymákat ,hozzá keverem a lencsét,meg a kolbász és felengedem a húslevessel és kevés vízzel, 10 percig gyöngyözve főzöm fedő alatt, ha letelt, bele teszem a káposztát,ízesítem és további 7-8 p.főzöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor tejfölt teszek a tetejére gazdagon.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
pola62
2011.12.17 09:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb edénybe, karikára vágott, papír törlőre, felesleges zsírt, tetejére gazdagon, szűrőlapáttal, felmelegedett, evőkanálnyira, vörösborecet, vöröshagymát, Felkarikázom, kelkáposztát, kelkáposzta, húslevessel, vöröshagyma, Lencseleves, felesleges, tálaláshoz, beleteszem, fokhagymát, felengedem, gyöngyözve, Tálaláskor, kolbásszal, káposztát, fokhagyma, hagymákat, leitassam, edényben, tetejére, kolbászt, 40dkg füstölt kolbász, evőkanál olaj, gerezd fokhagyma, kisebb vöröshagyma, csésze lencse, húsleves lehet kockából, kelkáposzta, evőkanál vörösborecet, Ízlés szerint őrölt bors, tálaláshoz tejföl,
|
|
|
|
|