Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az epret feltesszük egy lábasban a tűzhelyre.
A nyírfacukrot elvegyítjük a pektinnel és a citromsavval, hozzákeverjük az eperhez, és sűrű kavargatás mellett hagyjuk, hogy forrjon pár percig.
Egy picit botmixelhetjük (attól függ, mennyire szeretjük darabosan benne az epret, tehát nem kötelező), húzzuk félre, szedjük le róla a habot.
Vegyünk elő tiszta befőttes üvegeket (nekem két 5 dl-es csatos üveg, és egy 2 dl-es lett tele), töltsük meg őket a még forró lekvárral, jól zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé egy újságpapírra.
5-10 perc után, visszafordíthatjuk, csomagoljuk be őket egyesével újságpapírba, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha nem lenne elég sűrű (ez sajnos a gyümölcstől is függ, hogy mennyire vizes), ne essünk kétségbe: a lábasba öntsük vissza a lekvárt, egy kanál cukorral és pár kanál lekvárral keverjünk el még egy kis pektint, még hidegen keverjük a lábas lekvárhoz, forraljuk fel újra (ha rottyan kettőt, már jó), és ismételjük meg a dunsztolást.
Kaldeneker Lekvárosház -féle pektint vettem (nem szponzortermék :-)), segíthet, ha nem tudod, merre indulj. Én anno egy nagyobb Sparban vettem.
A számok:Ha nyírfacukorral készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 4,16g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 20,8 g.
Ha eritrittel készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 1,3 g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 6,5 g.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
noble
2015.05.25 10:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
epret feltesszük, nyírfacukrot elvegyítjük, picit botmixelhetjük, lábasba öntsük, kanál cukorral, lábas lekvárhoz, nagyobb Sparban, szárazdunsztban, botmixelhetjük, szponzortermék, nyírfacukorral, hozzákeverjük, citromsavval, palacsintába, nyírfacukrot, palacsintába, újságpapírra, újságpapírba, Lekvárosház, csomagoljuk, dunsztolást, gyümölcstől, elvegyítjük, nyírfacukor, ismételjük, Kaldeneker, kavargatás, szénhidrát, szénhidrát, feltesszük, összevágva, eritrittel, Eperlekvár, eper tisztítva összevágva, nyírfacukor, púpos pektin,
|
|
|
|
|