Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eperlekvár cukor nélkül recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 1,2 kg eper tisztítva, összevágva
» 20 dkg nyírfacukor
» 2 púpos tk pektin
» 2 csapott tk citromsav v. 1 citrom szűrt leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az epret feltesszük egy lábasban a tűzhelyre.
A nyírfacukrot elvegyítjük a pektinnel és a citromsavval, hozzákeverjük az eperhez, és sűrű kavargatás mellett hagyjuk, hogy forrjon pár percig.
Egy picit botmixelhetjük (attól függ, mennyire szeretjük darabosan benne az epret, tehát nem kötelező), húzzuk félre, szedjük le róla a habot.
Vegyünk elő tiszta befőttes üvegeket (nekem két 5 dl-es csatos üveg, és egy 2 dl-es lett tele), töltsük meg őket a még forró lekvárral, jól zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé egy újságpapírra.
5-10 perc után, visszafordíthatjuk, csomagoljuk be őket egyesével újságpapírba, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Ha nem lenne elég sűrű (ez sajnos a gyümölcstől is függ, hogy mennyire vizes), ne essünk kétségbe: a lábasba öntsük vissza a lekvárt, egy kanál cukorral és pár kanál lekvárral keverjünk el még egy kis pektint, még hidegen keverjük a lábas lekvárhoz, forraljuk fel újra (ha rottyan kettőt, már jó), és ismételjük meg a dunsztolást.
Kaldeneker Lekvárosház -féle pektint vettem (nem szponzortermék :-)), segíthet, ha nem tudod, merre indulj. Én anno egy nagyobb Sparban vettem.
A számok:Ha nyírfacukorral készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 4,16g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 20,8 g.
Ha eritrittel készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 1,3 g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 6,5 g.
0 komment 6 ember kedveli noble
2015.05.25 10:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
epret feltesszük, nyírfacukrot elvegyítjük, picit botmixelhetjük, lábasba öntsük, kanál cukorral, lábas lekvárhoz, nagyobb Sparban, szárazdunsztban, botmixelhetjük, szponzortermék, nyírfacukorral, hozzákeverjük, citromsavval, palacsintába, nyírfacukrot, palacsintába, újságpapírra, újságpapírba, Lekvárosház, csomagoljuk, dunsztolást, gyümölcstől, elvegyítjük, nyírfacukor, ismételjük, Kaldeneker, kavargatás, szénhidrát, szénhidrát, feltesszük, összevágva, eritrittel, Eperlekvár, eper tisztítva összevágva, nyírfacukor, púpos pektin,
Bicikli szelet
4 komment 50 ember kedveli
Tojástekercs
1 komment 5 ember kedveli
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Rántott sonkás-sajtos gombóc
0 komment 10 ember kedveli
Meggyes pudingos pite
0 komment 7 ember kedveli
Borsós raguleves-csurgatott tésztával.
0 komment 14 ember kedveli
Amerikai csokis keksz
0 komment 6 ember kedveli
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Tarjaszeletek tejfölös sajttal, padlizsánnal
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Bicikli szelet
0 komment 5 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Holland sajtsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Kijevi samsa !
0 komment 14 ember kedveli
Almás papucsok
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.