Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eperlekvár cukor nélkül recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 1,2 kg eper tisztítva, összevágva
» 20 dkg nyírfacukor
» 2 púpos tk pektin
» 2 csapott tk citromsav v. 1 citrom szűrt leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az epret feltesszük egy lábasban a tűzhelyre.
A nyírfacukrot elvegyítjük a pektinnel és a citromsavval, hozzákeverjük az eperhez, és sűrű kavargatás mellett hagyjuk, hogy forrjon pár percig.
Egy picit botmixelhetjük (attól függ, mennyire szeretjük darabosan benne az epret, tehát nem kötelező), húzzuk félre, szedjük le róla a habot.
Vegyünk elő tiszta befőttes üvegeket (nekem két 5 dl-es csatos üveg, és egy 2 dl-es lett tele), töltsük meg őket a még forró lekvárral, jól zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé egy újságpapírra.
5-10 perc után, visszafordíthatjuk, csomagoljuk be őket egyesével újságpapírba, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Ha nem lenne elég sűrű (ez sajnos a gyümölcstől is függ, hogy mennyire vizes), ne essünk kétségbe: a lábasba öntsük vissza a lekvárt, egy kanál cukorral és pár kanál lekvárral keverjünk el még egy kis pektint, még hidegen keverjük a lábas lekvárhoz, forraljuk fel újra (ha rottyan kettőt, már jó), és ismételjük meg a dunsztolást.
Kaldeneker Lekvárosház -féle pektint vettem (nem szponzortermék :-)), segíthet, ha nem tudod, merre indulj. Én anno egy nagyobb Sparban vettem.
A számok:Ha nyírfacukorral készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 4,16g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 20,8 g.
Ha eritrittel készül: 1 adag palacsintába való lekvárban (2 dkg) 1,3 g szénhidrát lesz, 10 dkg-ban 6,5 g.
0 komment 6 ember kedveli noble
2015.05.25 10:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
epret feltesszük, nyírfacukrot elvegyítjük, picit botmixelhetjük, lábasba öntsük, kanál cukorral, lábas lekvárhoz, nagyobb Sparban, szárazdunsztban, botmixelhetjük, szponzortermék, nyírfacukorral, hozzákeverjük, citromsavval, palacsintába, nyírfacukrot, palacsintába, újságpapírra, újságpapírba, Lekvárosház, csomagoljuk, dunsztolást, gyümölcstől, elvegyítjük, nyírfacukor, ismételjük, Kaldeneker, kavargatás, szénhidrát, szénhidrát, feltesszük, összevágva, eritrittel, Eperlekvár, eper tisztítva összevágva, nyírfacukor, púpos pektin,
Pörkölt cukros dió
0 komment 12 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Rakott tarja
0 komment 6 ember kedveli
Mangold provence-i módra.
0 komment 2 ember kedveli
Hartyányi krémes
1 komment 35 ember kedveli
Fordított narancs torta
1 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi tojáslikőr
0 komment 2 ember kedveli
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Snidlinges sajtleves...
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem-
0 komment 8 ember kedveli
Zöldborsós szelet
0 komment 11 ember kedveli
Hentes tokány csirkemellből.
0 komment 15 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Csillagpiramis
0 komment 4 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.