Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barackos-vaníliás szívtorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» A tésztához: 200 g puha vaj
» 200 g porcukor
» 10 g vaníliás cukor
» 4 db egész tojás
» 200 g búzaliszt
» 3 csapott teáskanál sütőpor
» A vaníliakrémhez: 40 g vaníliás pudingpor
» 400 ml tej
» 40 g kristálycukor
» 1 db vaníliarúd belseje
» A díszítéshez: szeletelt barackbefőtt - a tetejére
» 200 g baracklekvár - az oldalához
» 150 g pirított lapra vágott mandula - az oldalához
» 3 evőkanál cukor - az oldalához
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat - folyamatos habosítás mellett. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és az egészet sima tésztává összedolgozzuk.

2. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

3. A tésztát egy alaposan kivajazott, lisztezett szív alakú sütőformába töltjük és elsimítjuk. A sütő középső részében kb 25 perc alatt megsütjük. Mielőtt felvágjuk a kész piskótát pihentessük.

4. A pudingporhoz annyi tejet öntünk, hogy híg tejföl sűrűségű legyen. Keverjük teljesen simára!

5. A maradék tejet felforrósítjuk, majd lassan hozzákeverjük a feloldott pudingport, és a cukrot. Állandóan kevergetve felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

6. A piskótát kivesszük a formából majd félbe vágjuk. Az alsó lapot rátesszük egy tálcára majd megkenjük pudingkrémmel(valamennyi kis krémet hagyjunk a tálban). Ráhelyezzük a másik lapot majd az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben.

7. Ha kellőképpen megdermedt kivesszük a hűtőből majd a maradék krémet rákenjük a tetejére. Szeletelt barackkal díszítjük a tetejét.

8. Felforrósítjuk a baracklekvárt, majd belekeverjük a mandulát és a cukrot. Langyosra hűtjük, végül felkenjük vele a torta oldalát.

9. Fogyasztás előtt pár órán át dermesszük a tortát a hűtőben.
Megjegyzés / tipp:

* Használhatunk szilikonból készült szív alakú tortaformát is, de azt nem kell kivajazni, lisztezni.

*Pudingnál a vaníliarudat vaníliás cukorral is pótolhatjuk.

*Ha a torta közepébe nemcsak pudingot teszünk, hanem szeletelt barackot egy kis vanília fagyival, akkor sokkal finomabb.

*A torta tetejét díszíthetjük még gyümölcs alakú tortadísszel is.
1 komment 2 ember kedveli kormos92
2012.01.12 09:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
szibila 2012.01.14. 12:26 (#1)
Címkék
vajat kihabosítjuk, vaníliás cukorral, sütőporral elvegyített, egészet sima, alaposan kivajazott, sütő középső, kész piskótát, pudingporhoz annyi, maradék tejet, feloldott pudingport, piskótát kivesszük, formából majd, alsó lapot, tálcára majd, másik lapot, egészet hagyjuk, hűtőből majd, maradék krémet, torta oldalát, vaníliarudat vaníliás, torta közepébe, hűtőszekrényben, Felforrósítjuk, vaníliakrémhez, felforrósítjuk, összedolgozzuk, pudingkrémmel, hozzákeverjük, kristálycukor, baracklekvárt, előmelegítjük, Használhatunk, díszíthetjük, pudingporhoz, kihabosítjuk, barackbefőtt, tortadísszel, belekeverjük, baracklekvár, felforraljuk, vaníliarudat, Rászitáljuk, sütőformába, pihentessük, díszítéshez, Ráhelyezzük, tortaformát, tésztához puha, porcukor, vaníliás cukor, egész tojás, búzaliszt, csapott teáskanál sütőpor, kristálycukor, vaníliarúd belseje, baracklekvár oldalához, evőkanál cukor oldalához,
Lencsepüré sajttal,köretnek.
0 komment 1 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű túrós pogácsa
1 komment 48 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Habkönnyű nyári édesség
0 komment 12 ember kedveli
Üdítős Süteméyn
0 komment 14 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsök
1 komment 9 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Nutellás maffin
0 komment 8 ember kedveli
Habos teasütemény
0 komment 3 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Szőlős karottasaláta
0 komment 1 ember kedveli
Orosz Pierogi !
1 komment 6 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Mézes-mustáros sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.