Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné ) recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 150 g vöröshagyma
» 80 g póréhagyma
» 25 g vaj
» 25 g búzaliszt (BL55)
» 650 ml alaplé
» 100 ml száraz fehérbor
» ízlés szerint
» ízlés szerint morzsolt kakukkfű
» ementáli sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
2. Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
3. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
4. Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
5. Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel - aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
6. Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Ha valami gyors, egyszerű, de mégis nagyon elegáns levesre vágyik, ajánlom hogy tegyen próbát ezzel a francia hagymalevessel, bizonyos hogy nem éri csalódás!
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.17 13:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
venci76 2012.05.26. 16:27 (#1)
Mi is szoktuk ezt főzni, egyik kedvenc levesünk, igaz mi fehérbort nem szoktunk beletenni, anélkül is nagyon finom szerintem.A hagyma, a fehérbors és a csontlé nagyon finom aromát adnak neki.A reszelt sajttal a tetején, pedig különösen finom lesz!
Címkék
kenyércipónak vágjuk, kiskanállal kaparjuk, tetejét visszahelyezve, hagymát tisztítsuk, fazékban megolvasztjuk, leves ízét, francia hagymalevessel, visszahelyezve, hagymalevessel, hagymaleveshez, kenyércipónak, póréhagymával, megolvasztjuk, egyenletesen, hozzávalókat, aranybarnára, kiskanállal, kakukkfűvel, hagymaleves, vöröshagyma, csontlével, átkavarjuk, póréhagyma, beállítjuk, tisztítsuk, rászórjuk, csíkozzuk, bőségesen, búzaliszt, rátesszük, forraljuk, megpirult, felöntjük, vöröshagyma, póréhagyma, búzaliszt BL55, alaplé, száraz fehérbor, ízlés szerint, ementáli sajt,
Túrós, pudingos krémes
1 komment 15 ember kedveli
Gyümölcskenyér barackízzel
0 komment 3 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Mozzarellás-paradicsomos harcsafilé
0 komment 1 ember kedveli
Máj puffancs
0 komment 3 ember kedveli
Húsos rakott tészta spenóttal
0 komment 2 ember kedveli
Mediterrán muffin
0 komment 1 ember kedveli
Resztelt máj
0 komment 4 ember kedveli
Sütőtökös medve
0 komment 2 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Brassói apró pecsenye...
1 komment 73 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 6 ember kedveli
Édes-savanyú krumpli.
0 komment 2 ember kedveli
Hamis túrós
0 komment 4 ember kedveli
Nápolyi pite!
0 komment 10 ember kedveli
Káposztaropogós
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.