Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné ) recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 150 g vöröshagyma
» 80 g póréhagyma
» 25 g vaj
» 25 g búzaliszt (BL55)
» 650 ml alaplé
» 100 ml száraz fehérbor
» ízlés szerint
» ízlés szerint morzsolt kakukkfű
» ementáli sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
2. Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
3. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
4. Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
5. Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel - aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
6. Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Ha valami gyors, egyszerű, de mégis nagyon elegáns levesre vágyik, ajánlom hogy tegyen próbát ezzel a francia hagymalevessel, bizonyos hogy nem éri csalódás!
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.17 13:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
venci76 2012.05.26. 16:27 (#1)
Mi is szoktuk ezt főzni, egyik kedvenc levesünk, igaz mi fehérbort nem szoktunk beletenni, anélkül is nagyon finom szerintem.A hagyma, a fehérbors és a csontlé nagyon finom aromát adnak neki.A reszelt sajttal a tetején, pedig különösen finom lesz!
Címkék
kenyércipónak vágjuk, kiskanállal kaparjuk, tetejét visszahelyezve, hagymát tisztítsuk, fazékban megolvasztjuk, leves ízét, francia hagymalevessel, visszahelyezve, hagymalevessel, hagymaleveshez, kenyércipónak, póréhagymával, megolvasztjuk, egyenletesen, hozzávalókat, aranybarnára, kiskanállal, kakukkfűvel, hagymaleves, vöröshagyma, csontlével, átkavarjuk, póréhagyma, beállítjuk, tisztítsuk, rászórjuk, csíkozzuk, bőségesen, búzaliszt, rátesszük, forraljuk, megpirult, felöntjük, vöröshagyma, póréhagyma, búzaliszt BL55, alaplé, száraz fehérbor, ízlés szerint, ementáli sajt,
Muflonhúsos pásztorpite
0 komment 1 ember kedveli
Bolognai rizsgolyók
0 komment 3 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 3 ember kedveli
Kukoricás-cukkinis lepény.
0 komment 5 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Citromhab
0 komment 2 ember kedveli
Tócsni,zöldséggel és sajttal...
6 komment 12 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
Házi vanília fagyalt
0 komment 3 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 3 ember kedveli
Rakott csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.