Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A barna lapokhoz 25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótához szétválasztjuk a 7 tojást. Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
A krémhez 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.
Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom mutatós sütemény!
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
jolika66
2015.07.12 16:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nagyim |
2015.08.07. 08:39 (#1) |
|
|
Kedves Mindenki. Valóban ez egy Vendégváró? Mire ezt elkészítem /csak az olvasás, a hozzávalók összeszedése, készítés sok idő/ elfáradok, s akkor jönnek a vendégek. S még tudjak mosolyogni, talpon lenni. Vendégváró az, amit már előre el lehet készíteni, mikor jönnek csak néhány utolsó simitás és frissen ott vagyok Arról nem is beszélve, hogy történhet valami ami miatt nem sikerül a piskóta. Nálam egyszer éppen sült a piskótám, mikor a áramszünet lett, mert leszakadt egy vezeték /elektromos a sütöm/ Na, hát ez nem vendégváró. Ja és mellé rengeteg ital, mert olyan édes, hogy felfordulsz tőle. A két csomag pudinghoz 20 dkg cukor rengeteg. Plusz a tészta is nagyon édes, fullasztós. Nem ok nélkül vékony ropogós a krémes tésztája. Ebbe a piskótába citromos-gyümölcsös krém való, hogy ne fulladj meg tőle. Üdv. |
| |
|
|
|
barna laphoz, barna lapokhoz, piskótához szétválasztjuk, fehérje közé, sütőporral elvegyített, cukros-lisztes sárgáját, összes habot, barna lapokat, vaníliás margarinnal, barna tészta, krém egyik, krém másik, tojásfehérjéből, tojássárgájából, összedolgozzuk, szétválasztjuk, szalalkáliból, megfuttattunk, hozzáadásával, beleforgatjuk, Belekeverjük, pudingporból, fehéredésig, margarinnal, megfelezzük, margarinból, porcukorral, kakaóporból, elvegyített, csokimázzal, fellazítjuk, sütőporral, Vendégváró, megtöltjük, szalalkáli, Hozzáadunk, sárgájához, piskótához, piskótához tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, sütőpor, barna laphoz, liszt, margarin, tojás sárgája, evőkanál kakaópor, szalalkáli, kevés langyos tej, krémhez, margarin, porcukor, csomag vaníliás cukor, liter tej, csomag vaníliás pudingpor,
|
|
|
|
|