Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vendégváró sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A piskótához: 7 db tojás
» 7 evőkanál cukor
» 7 evőkanál liszt
» 1/2 sütőpor
» A barna laphoz:
» 25 dkg liszt
» 5 dkg margarin
» 2 tojás sárgája
» 1 evőkanál kakaópor
» 1 dkg szalalkáli
» kevés langyos tej
» A krémhez:
» 20 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 1/2 liter tej
» 1 csomag vaníliás pudingpor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A barna lapokhoz 25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.

A piskótához szétválasztjuk a 7 tojást. Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
A krémhez 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.

Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal.

Megjegyzés / tipp:

Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom mutatós sütemény!
1 komment 9 ember kedveli jolika66
2015.07.12 16:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nagyim 2015.08.07. 08:39 (#1)
Kedves Mindenki. Valóban ez egy Vendégváró? Mire ezt elkészítem /csak az olvasás, a hozzávalók összeszedése, készítés sok idő/ elfáradok, s akkor jönnek a vendégek. S még tudjak mosolyogni, talpon lenni. Vendégváró az, amit már előre el lehet készíteni, mikor jönnek csak néhány utolsó simitás és frissen ott vagyok Arról nem is beszélve, hogy történhet valami ami miatt nem sikerül a piskóta. Nálam egyszer éppen sült a piskótám, mikor a áramszünet lett, mert leszakadt egy vezeték /elektromos a sütöm/ Na, hát ez nem vendégváró. Ja és mellé rengeteg ital, mert olyan édes, hogy felfordulsz tőle. A két csomag pudinghoz 20 dkg cukor rengeteg. Plusz a tészta is nagyon édes, fullasztós. Nem ok nélkül vékony ropogós a krémes tésztája. Ebbe a piskótába citromos-gyümölcsös krém való, hogy ne fulladj meg tőle. Üdv.
Címkék
barna laphoz, barna lapokhoz, piskótához szétválasztjuk, fehérje közé, sütőporral elvegyített, cukros-lisztes sárgáját, összes habot, barna lapokat, vaníliás margarinnal, barna tészta, krém egyik, krém másik, tojásfehérjéből, tojássárgájából, összedolgozzuk, szétválasztjuk, szalalkáliból, megfuttattunk, hozzáadásával, beleforgatjuk, Belekeverjük, pudingporból, fehéredésig, margarinnal, megfelezzük, margarinból, porcukorral, kakaóporból, elvegyített, csokimázzal, fellazítjuk, sütőporral, Vendégváró, megtöltjük, szalalkáli, Hozzáadunk, sárgájához, piskótához, piskótához tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, sütőpor, barna laphoz, liszt, margarin, tojás sárgája, evőkanál kakaópor, szalalkáli, kevés langyos tej, krémhez, margarin, porcukor, csomag vaníliás cukor, liter tej, csomag vaníliás pudingpor,
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Málnabomba
0 komment 3 ember kedveli
Csokis-narancsos muffin
0 komment 1 ember kedveli
Csirkecomb burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös joghurttorta
1 komment 9 ember kedveli
Padlizsános tojásos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Csirkés rolád !
1 komment 9 ember kedveli
Pdlizsánkrém
1 komment 6 ember kedveli
Meggy tartósítása
0 komment 11 ember kedveli
Nutellás csoki fagyi, gép nélkül
0 komment 13 ember kedveli
MÉZES KACSACOMB VELE SÜLT KRUMPLIVAL
0 komment 4 ember kedveli
Legényfogó leves
0 komment 8 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Vendéglős tál
3 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.