Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A marhahátszínt előző este őrölt fekete borssal és mustárral alaposan bekenjük, és hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap a vöröshagymákat megtisztítjuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, és lepirítjuk benne a fél karikákra vágott hagymát.
A húst felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A párolt hagymába borítjuk, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, édes nemes fűszerpaprikával, és jól összekeverjük.
A fehér paprikákat, a csípős paprikát és a paradicsomokat felkockázzuk, majd az egészet a serpenyőbe öntjük.
Miközben rotyog a ragu, a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk a lisztből, tojásokból, sóval, étolajjal, és a szükséges mennyiségű vízzel. Olajozott palacsintasütőben kisütjük.
Egy kisebb tálban a tejfölt a majoránnával összekeverjük.
Tálalásnál a tányérra először egy palacsintát fektetünk, erre halmozunk jócskán a fűszeres raguból, befedjük egy másik palacsintával, amit gazdagon bekenünk majoránnás tejföllel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok !
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
simocsi
2014.07.10 22:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
marhahátszínt előző, vöröshagymákat megtisztítjuk, füstölt szalonnát, szalonnát serpenyőben, húst felszeleteljük, párolt hagymába, fehér paprikákat, csípős paprikát, paradicsomokat felkockázzuk, serpenyőbe öntjük, szokásosnál sűrűbb, szükséges mennyiségű, kisebb tálban, majoránnával összekeverjük, tányérra először, palacsintát fektetünk, fűszeres raguból, másik palacsintával, fűszerpaprikával, hűtőszekrényben, vöröshagymákat, felszeleteljük, paradicsomokat, összekeverjük, összekeverjük, megtisztítjuk, marhahátszínt, palacsintával, marhahátszín, majoránnával, pirospaprika, felkockázzuk, majoránnával, teáskanálnyi, teáskanálnyi, szokásosnál, Ördöglángos, palacsintát, serpenyőben, pihentetjük, fűszerezzük, zöldpaprika, vöröshagyma, Tálalásnál, dkg marhahátszín, vöröshagyma, dkg füstölt szalonna, cecei paprika, csípős zöldpaprika, paradicsom, tésztához liszt, étolaj, tojás, teáskanálnyi, tetejére tejföl, teáskanál majoránna,
|
|
|
|
|