Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ördöglángos - Cece recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg marhahátszín
» 2 fej vöröshagyma
» 15 dkg füstölt szalonna
» só
» teáskanálnyi őrölt feketebors,majoranna,őrölt pirospaprika
» 2 cecei paprika
» 1 csípős zöldpaprika
» 2 paradicsom
» a tésztához 30 dkg liszt
» 0,5 dl étolaj
» 3 tojás
» teáskanálnyi
» a tetejére 2 dl tejföl
» 2 teáskanál majoránna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahátszínt előző este őrölt fekete borssal és mustárral alaposan bekenjük, és hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap a vöröshagymákat megtisztítjuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, és lepirítjuk benne a fél karikákra vágott hagymát.
A húst felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A párolt hagymába borítjuk, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, édes nemes fűszerpaprikával, és jól összekeverjük.
A fehér paprikákat, a csípős paprikát és a paradicsomokat felkockázzuk, majd az egészet a serpenyőbe öntjük.
Miközben rotyog a ragu, a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk a lisztből, tojásokból, sóval, étolajjal, és a szükséges mennyiségű vízzel. Olajozott palacsintasütőben kisütjük.
Egy kisebb tálban a tejfölt a majoránnával összekeverjük.
Tálalásnál a tányérra először egy palacsintát fektetünk, erre halmozunk jócskán a fűszeres raguból, befedjük egy másik palacsintával, amit gazdagon bekenünk majoránnás tejföllel.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok !
0 komment 5 ember kedveli simocsi
2014.07.10 22:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
marhahátszínt előző, vöröshagymákat megtisztítjuk, füstölt szalonnát, szalonnát serpenyőben, húst felszeleteljük, párolt hagymába, fehér paprikákat, csípős paprikát, paradicsomokat felkockázzuk, serpenyőbe öntjük, szokásosnál sűrűbb, szükséges mennyiségű, kisebb tálban, majoránnával összekeverjük, tányérra először, palacsintát fektetünk, fűszeres raguból, másik palacsintával, fűszerpaprikával, hűtőszekrényben, vöröshagymákat, felszeleteljük, paradicsomokat, összekeverjük, összekeverjük, megtisztítjuk, marhahátszínt, palacsintával, marhahátszín, majoránnával, pirospaprika, felkockázzuk, majoránnával, teáskanálnyi, teáskanálnyi, szokásosnál, Ördöglángos, palacsintát, serpenyőben, pihentetjük, fűszerezzük, zöldpaprika, vöröshagyma, Tálalásnál, dkg marhahátszín, vöröshagyma, dkg füstölt szalonna, cecei paprika, csípős zöldpaprika, paradicsom, tésztához liszt, étolaj, tojás, teáskanálnyi, tetejére tejföl, teáskanál majoránna,
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Joghurt torta
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas muffin
0 komment 4 ember kedveli
Túrós csodalepényem !
2 komment 20 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Csirkezúza pörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas-citromos mákosguba sütve
1 komment 6 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Francia szelet
0 komment 2 ember kedveli
Banános tiramisu
1 komment 4 ember kedveli
Almás mézes
0 komment 3 ember kedveli
Hamis vesevelő karfiolból
0 komment 2 ember kedveli
Mézes répaturmix
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.