Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ördöglángos - Cece recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg marhahátszín
» 2 fej vöröshagyma
» 15 dkg füstölt szalonna
» só
» teáskanálnyi őrölt feketebors,majoranna,őrölt pirospaprika
» 2 cecei paprika
» 1 csípős zöldpaprika
» 2 paradicsom
» a tésztához 30 dkg liszt
» 0,5 dl étolaj
» 3 tojás
» teáskanálnyi
» a tetejére 2 dl tejföl
» 2 teáskanál majoránna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahátszínt előző este őrölt fekete borssal és mustárral alaposan bekenjük, és hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap a vöröshagymákat megtisztítjuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, és lepirítjuk benne a fél karikákra vágott hagymát.
A húst felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A párolt hagymába borítjuk, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával, édes nemes fűszerpaprikával, és jól összekeverjük.
A fehér paprikákat, a csípős paprikát és a paradicsomokat felkockázzuk, majd az egészet a serpenyőbe öntjük.
Miközben rotyog a ragu, a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát keverünk a lisztből, tojásokból, sóval, étolajjal, és a szükséges mennyiségű vízzel. Olajozott palacsintasütőben kisütjük.
Egy kisebb tálban a tejfölt a majoránnával összekeverjük.
Tálalásnál a tányérra először egy palacsintát fektetünk, erre halmozunk jócskán a fűszeres raguból, befedjük egy másik palacsintával, amit gazdagon bekenünk majoránnás tejföllel.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok !
0 komment 5 ember kedveli simocsi
2014.07.10 22:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
marhahátszínt előző, vöröshagymákat megtisztítjuk, füstölt szalonnát, szalonnát serpenyőben, húst felszeleteljük, párolt hagymába, fehér paprikákat, csípős paprikát, paradicsomokat felkockázzuk, serpenyőbe öntjük, szokásosnál sűrűbb, szükséges mennyiségű, kisebb tálban, majoránnával összekeverjük, tányérra először, palacsintát fektetünk, fűszeres raguból, másik palacsintával, fűszerpaprikával, hűtőszekrényben, vöröshagymákat, felszeleteljük, paradicsomokat, összekeverjük, összekeverjük, megtisztítjuk, marhahátszínt, palacsintával, marhahátszín, majoránnával, pirospaprika, felkockázzuk, majoránnával, teáskanálnyi, teáskanálnyi, szokásosnál, Ördöglángos, palacsintát, serpenyőben, pihentetjük, fűszerezzük, zöldpaprika, vöröshagyma, Tálalásnál, dkg marhahátszín, vöröshagyma, dkg füstölt szalonna, cecei paprika, csípős zöldpaprika, paradicsom, tésztához liszt, étolaj, tojás, teáskanálnyi, tetejére tejföl, teáskanál majoránna,
Zöldséges tojásos rizs
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres hal
0 komment 1 ember kedveli
Kekszes almás sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Házi vermut
0 komment 12 ember kedveli
Erdélyi csorbaleves húsgombóccal
0 komment 7 ember kedveli
Debreceni leves
1 komment 4 ember kedveli
Baconben sült csirkemáj
1 komment 11 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes kukoricakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Húsvéti levendulaszirupos kalács
0 komment 1 ember kedveli
Somlói galuska (egyszerűbben)
0 komment 1 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes clafoutis
0 komment 3 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Nutellás csoki fagyi, gép nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.