Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kiolvasztjuk a leveles tésztát.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy ,hogy a tészta szélek kissé fedjék egymást.
Tepsibe pakoljuk. Bekenjük egész tojással, és megsütjük, világos színűre.
Közben kimérjük a vizet és a tejet, amiben megfőzzük a pudingot. Sűrű masszát kapunk.
Felverjük a tojásfehérjét keményre, és a meleg pudinghoz keverjük. 1-2 órát állni hagyjuk.
A megsült roládokat megtöltjük a krémmel. (Ha hígnak tünne, kevés állás után megszilárdul.)
Porcukrozva tálaljuk. (Nekem 24 db lett belőle.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 200°C
költség: 450 Ft
költség egy főre: 150 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.29 19:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kenéshez Kiolvasztjuk, leveles tésztát, habroló formára, tészta szélek, tojásfehérjét keményre, meleg pudinghoz, megsült roládokat, vaníliakrémmel, tojásfehérjét, elkészítettem, tojásfehérje, Kiolvasztjuk, megszilárdul, Porcukrozva, feltekerjük, megtöltjük, lisztezett, alkalommal, kinyújtjuk, megfőzzük, Felverjük, pudinghoz, megsütjük, roládokat, pudingpor, pakoljuk, pudingot, Bekenjük, tojással, vastagra, kimérjük, csíkokat, kenéshez, leveles vajas tészta, tojásfehérje, cukor, vaníliás pudingpor, egész tojás kenéshez,
|
|
|
|
|