Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pusztapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg marhalábszár
» 10 dkg zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 db fokhagymagerezd
» 1 evőkanál őrölt pirospaprika
» 1 db fehér paprika vagy lecsó
» 1 db friss paradicsom vagy lecsó
» 1 kiskanál köménymag
» 1 dl félszáraz vörösbor
» 1 kiskanál gulyáskrém
» 1 kg burgonya
» 15 dkg tarhonya
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahúst a hártyától megtisztítom, nem túl nagy kockákra vágom, megmosom. A hagymát finomra aprítom, a paprikát paradicsomot felkockázom.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztom és a hagymát megdinsztelem, belenyomom a fokhagymát, ráteszem húst és együtt párolom amíg a hús elveszti a színét. Megszórom az őrölt paprikával elkeverem, hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Hozzáadom a köményt, a gulyáskrémet, sózom, borsozom. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majdnem puhára főzöm. Az elpárolgott vizet pótlom, és a főzés közben hozzáadom a bort is.
Amíg a hús fő megtisztítom a burgonyát, kockára vágom. Mikor a hús majdnem puha beleteszem a burgonyát együtt főzöm kb 10 percig majd belekeverem a tarhonyát. Ízlés szerint sózom borsozom amennyiben szükséges. Akkor kész az étel ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli niki74
2014.11.25 21:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hártyától megtisztítom, hagymát finomra, paprikát paradicsomot, nagyobb fedeles, zsírt felolvasztom, hagymát megdinsztelem, őrölt paprikával, húst majdnem, elpárolgott vizet, főzés közben, burgonyát együtt, fokhagymagerezd, megkevergetve, megdinsztelem, Pusztapörkölt, pirospaprika, megtisztítom, gulyáskrémet, paradicsomot, marhalábszár, paradicsomot, felolvasztom, megtisztítom, elpárolgott, belekeverem, felkockázom, vöröshagyma, paprikával, belenyomom, amennyiben, fokhagymát, beleteszem, paradicsom, gulyáskrém, marhahúst, elkeverem, Megszórom, marhalábszár, zsír, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál őrölt pirospaprika, fehér paprika vagy lecsó, friss paradicsom vagy lecsó, kiskanál köménymag, félszáraz vörösbor, kiskanál gulyáskrém, burgonya, tarhonya, bors,
Pudingos gyümölcsleves
0 komment 16 ember kedveli
Töltött-rántott gomba
0 komment 5 ember kedveli
Ír kávé
0 komment 2 ember kedveli
Szűzpecsenye.
0 komment 6 ember kedveli
Túrógolyó
0 komment 14 ember kedveli
Mscarpones kifli
0 komment 2 ember kedveli
Sörben sült lapocka !
2 komment 7 ember kedveli
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
0 komment 4 ember kedveli
Meggyleves
0 komment 9 ember kedveli
Vörösboros puncs
0 komment 3 ember kedveli
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
0 komment 5 ember kedveli
Rácponty diétásan
0 komment 2 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Tatárbifsztek...
1 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.