Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pusztapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg marhalábszár
» 10 dkg zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 db fokhagymagerezd
» 1 evőkanál őrölt pirospaprika
» 1 db fehér paprika vagy lecsó
» 1 db friss paradicsom vagy lecsó
» 1 kiskanál köménymag
» 1 dl félszáraz vörösbor
» 1 kiskanál gulyáskrém
» 1 kg burgonya
» 15 dkg tarhonya
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahúst a hártyától megtisztítom, nem túl nagy kockákra vágom, megmosom. A hagymát finomra aprítom, a paprikát paradicsomot felkockázom.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztom és a hagymát megdinsztelem, belenyomom a fokhagymát, ráteszem húst és együtt párolom amíg a hús elveszti a színét. Megszórom az őrölt paprikával elkeverem, hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Hozzáadom a köményt, a gulyáskrémet, sózom, borsozom. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majdnem puhára főzöm. Az elpárolgott vizet pótlom, és a főzés közben hozzáadom a bort is.
Amíg a hús fő megtisztítom a burgonyát, kockára vágom. Mikor a hús majdnem puha beleteszem a burgonyát együtt főzöm kb 10 percig majd belekeverem a tarhonyát. Ízlés szerint sózom borsozom amennyiben szükséges. Akkor kész az étel ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli niki74
2014.11.25 21:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hártyától megtisztítom, hagymát finomra, paprikát paradicsomot, nagyobb fedeles, zsírt felolvasztom, hagymát megdinsztelem, őrölt paprikával, húst majdnem, elpárolgott vizet, főzés közben, burgonyát együtt, fokhagymagerezd, megkevergetve, megdinsztelem, Pusztapörkölt, pirospaprika, megtisztítom, gulyáskrémet, paradicsomot, marhalábszár, paradicsomot, felolvasztom, megtisztítom, elpárolgott, belekeverem, felkockázom, vöröshagyma, paprikával, belenyomom, amennyiben, fokhagymát, beleteszem, paradicsom, gulyáskrém, marhahúst, elkeverem, Megszórom, marhalábszár, zsír, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál őrölt pirospaprika, fehér paprika vagy lecsó, friss paradicsom vagy lecsó, kiskanál köménymag, félszáraz vörösbor, kiskanál gulyáskrém, burgonya, tarhonya, bors,
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Virslis burgonyasaláta...
1 komment 9 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos perec
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászos-virslis rakott karfiol...
0 komment 10 ember kedveli
Rakott padlizsán.
0 komment 2 ember kedveli
Pörkölt, diós sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás sült tarja
0 komment 5 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Vérnarancs torta
0 komment 4 ember kedveli
Göngyölt marha !
0 komment 3 ember kedveli
Savanykás krumplileves
0 komment 4 ember kedveli
Karamellkrémes karamell mázzal
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.