Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A marhahúst a hártyától megtisztítom, nem túl nagy kockákra vágom, megmosom. A hagymát finomra aprítom, a paprikát paradicsomot felkockázom.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztom és a hagymát megdinsztelem, belenyomom a fokhagymát, ráteszem húst és együtt párolom amíg a hús elveszti a színét. Megszórom az őrölt paprikával elkeverem, hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Hozzáadom a köményt, a gulyáskrémet, sózom, borsozom. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majdnem puhára főzöm. Az elpárolgott vizet pótlom, és a főzés közben hozzáadom a bort is.
Amíg a hús fő megtisztítom a burgonyát, kockára vágom. Mikor a hús majdnem puha beleteszem a burgonyát együtt főzöm kb 10 percig majd belekeverem a tarhonyát. Ízlés szerint sózom borsozom amennyiben szükséges. Akkor kész az étel ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
niki74
2014.11.25 21:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hártyától megtisztítom, hagymát finomra, paprikát paradicsomot, nagyobb fedeles, zsírt felolvasztom, hagymát megdinsztelem, őrölt paprikával, húst majdnem, elpárolgott vizet, főzés közben, burgonyát együtt, fokhagymagerezd, megkevergetve, megdinsztelem, Pusztapörkölt, pirospaprika, megtisztítom, gulyáskrémet, paradicsomot, marhalábszár, paradicsomot, felolvasztom, megtisztítom, elpárolgott, belekeverem, felkockázom, vöröshagyma, paprikával, belenyomom, amennyiben, fokhagymát, beleteszem, paradicsom, gulyáskrém, marhahúst, elkeverem, Megszórom, marhalábszár, zsír, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál őrölt pirospaprika, fehér paprika vagy lecsó, friss paradicsom vagy lecsó, kiskanál köménymag, félszáraz vörösbor, kiskanál gulyáskrém, burgonya, tarhonya, bors,
|
|
|
|
|