Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pusztapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg marhalábszár
» 10 dkg zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 db fokhagymagerezd
» 1 evőkanál őrölt pirospaprika
» 1 db fehér paprika vagy lecsó
» 1 db friss paradicsom vagy lecsó
» 1 kiskanál köménymag
» 1 dl félszáraz vörösbor
» 1 kiskanál gulyáskrém
» 1 kg burgonya
» 15 dkg tarhonya
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A marhahúst a hártyától megtisztítom, nem túl nagy kockákra vágom, megmosom. A hagymát finomra aprítom, a paprikát paradicsomot felkockázom.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztom és a hagymát megdinsztelem, belenyomom a fokhagymát, ráteszem húst és együtt párolom amíg a hús elveszti a színét. Megszórom az őrölt paprikával elkeverem, hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Hozzáadom a köményt, a gulyáskrémet, sózom, borsozom. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majdnem puhára főzöm. Az elpárolgott vizet pótlom, és a főzés közben hozzáadom a bort is.
Amíg a hús fő megtisztítom a burgonyát, kockára vágom. Mikor a hús majdnem puha beleteszem a burgonyát együtt főzöm kb 10 percig majd belekeverem a tarhonyát. Ízlés szerint sózom borsozom amennyiben szükséges. Akkor kész az étel ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
0 komment 5 ember kedveli niki74
2014.11.25 21:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hártyától megtisztítom, hagymát finomra, paprikát paradicsomot, nagyobb fedeles, zsírt felolvasztom, hagymát megdinsztelem, őrölt paprikával, húst majdnem, elpárolgott vizet, főzés közben, burgonyát együtt, fokhagymagerezd, megkevergetve, megdinsztelem, Pusztapörkölt, pirospaprika, megtisztítom, gulyáskrémet, paradicsomot, marhalábszár, paradicsomot, felolvasztom, megtisztítom, elpárolgott, belekeverem, felkockázom, vöröshagyma, paprikával, belenyomom, amennyiben, fokhagymát, beleteszem, paradicsom, gulyáskrém, marhahúst, elkeverem, Megszórom, marhalábszár, zsír, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál őrölt pirospaprika, fehér paprika vagy lecsó, friss paradicsom vagy lecsó, kiskanál köménymag, félszáraz vörösbor, kiskanál gulyáskrém, burgonya, tarhonya, bors,
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Sertésszelet Medve bundában
0 komment 30 ember kedveli
Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban
0 komment 11 ember kedveli
Tárkonyos raguleves túrógombóccal
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai palacsinta
0 komment 8 ember kedveli
Babgulyás
2 komment 8 ember kedveli
Zöldséges lasagne
0 komment 1 ember kedveli
Bakonyi borjúhere nokedlivel
1 komment 1 ember kedveli
Turmixolj! - Gazpacho
0 komment 3 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 11 ember kedveli
Diós kevert, rumos-csokis mázzal
0 komment 2 ember kedveli
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
Sáfrányos-rókagombás rizottó.
0 komment 1 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Vega töltött cipó...
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.