Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 3 főre
» 30 dkg darált marhahús
» 1 db hagyma
» 7-8 db burgonya
» 2 db tojás
» 2-3 ek. liszt
» só
» bors
» tejföl
» fokhagyma
» petrezselyemzöld
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát lereszelem és hagyom állni egy ideig, majd a levét kinyomkodom .
Ezután hozzáadom a lisztet, a sót, borst és a tojást, elkeverem jól.
Olajon megpiritom a kockára vágott hagymát, arra ráteszem a darált húst, sózom , borsozom , kevés vizet aláöntök és puhára párolom , kihűtöm .
Egy serpenyőben megforrósítom az olajat, teszek bele 2 ek-nyit a burgonyás masszából, kissé megsütöm , ( sütés közben egy kicsit formára igazítom ) majd a húsból teszek rá 1 ek-nyit.
Együtt szép pirosra megsütöm , s a hús tetejére rakok még 2 ek - nyit a burgonyából.
Óvatosan lapátkanál segítségével megfordítom , s a másik oldalát is megsütöm ropogósra.
Kiveszem az olajból a kész lepényt , itatósra rakom , majd tálalom .
Fűszeres tejföllel tálalom ( fokhagymával , petrezselyemzölddel összekeverem ).
Megjegyzés / tipp:

Aránylag hamar elkészül.Elég kalóriadús ez a fogás, de nagyon finom.

Próbáljátok ki.


Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 13 ember kedveli ibolya58
2013.04.10 21:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát lereszelem, levét kinyomkodom, kockára vágott, darált húst, serpenyőben megforrósítom, burgonyás masszából, kicsit formára, húsból teszek, másik oldalát, kész lepényt, petrezselyemzöld, burgonyalepény, megforrósítom, segítségével, fokhagymával, összekeverem, serpenyőben, Próbáljátok, kinyomkodom, megfordítom, burgonyából, megpiritom, lapátkanál, kalóriadús, lereszelem, burgonyát, tejföllel, elkeverem, masszából, ropogósra, hozzáadom, fokhagyma, burgonyás, Aránylag, igazítom, megsütöm, darált marhahús, hagyma, burgonya, tojás, liszt, bors, tejföl, fokhagyma, petrezselyemzöld, olaj,
Krémes piskóta csokireszelékkel
0 komment 2 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Hókifli
0 komment 13 ember kedveli
Kekszes kókusztekercs
0 komment 8 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
0 komment 10 ember kedveli
Kolbászos batyu
0 komment 3 ember kedveli
Banán chutney
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymás-diós lapcsánka
0 komment 6 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Somlói
0 komment 2 ember kedveli
Tarhonyás krumpli kolbásszal
1 komment 9 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Pulykaaprólék leves
0 komment 2 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.