Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát lereszelem és hagyom állni egy ideig, majd a levét kinyomkodom .
Ezután hozzáadom a lisztet, a sót, borst és a tojást, elkeverem jól.
Olajon megpiritom a kockára vágott hagymát, arra ráteszem a darált húst, sózom , borsozom , kevés vizet aláöntök és puhára párolom , kihűtöm .
Egy serpenyőben megforrósítom az olajat, teszek bele 2 ek-nyit a burgonyás masszából, kissé megsütöm , ( sütés közben egy kicsit formára igazítom ) majd a húsból teszek rá 1 ek-nyit.
Együtt szép pirosra megsütöm , s a hús tetejére rakok még 2 ek - nyit a burgonyából.
Óvatosan lapátkanál segítségével megfordítom , s a másik oldalát is megsütöm ropogósra.
Kiveszem az olajból a kész lepényt , itatósra rakom , majd tálalom .
Fűszeres tejföllel tálalom ( fokhagymával , petrezselyemzölddel összekeverem ).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aránylag hamar elkészül.Elég kalóriadús ez a fogás, de nagyon finom.
Próbáljátok ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.10 21:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát lereszelem, levét kinyomkodom, kockára vágott, darált húst, serpenyőben megforrósítom, burgonyás masszából, kicsit formára, húsból teszek, másik oldalát, kész lepényt, petrezselyemzöld, burgonyalepény, megforrósítom, segítségével, fokhagymával, összekeverem, serpenyőben, Próbáljátok, kinyomkodom, megfordítom, burgonyából, megpiritom, lapátkanál, kalóriadús, lereszelem, burgonyát, tejföllel, elkeverem, masszából, ropogósra, hozzáadom, fokhagyma, burgonyás, Aránylag, igazítom, megsütöm, darált marhahús, hagyma, burgonya, tojás, liszt, bors, tejföl, fokhagyma, petrezselyemzöld, olaj,
|
|
|
|
|