Fogás: desszert, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1-1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert sós tojással. (Ezek lesznek a malacfejek)
A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malacfülek)
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. (Ezek lesznek a malacorrok)
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.
Feketeborsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített tepsiben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aránylag könnyű elkészíteni és nagyon mutatós!
|
|
|
|
1 komment
|
31 ember kedveli
|
isti53
2011.12.27 17:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
dosika61 |
2014.11.29. 18:28 (#1) |
|
 |
Szilveszterre nagyon ötletes!
|
| |
|
|
|
laza tésztát, hűtőbe pihentetjük, közepessel fele, másik kettőből, nagy körlapokat, közepes körlapokat, legkisebb körlapokra, malacfejekre illesztjük, felvert tojással, malac-pogácsákat sütőpapíros, napraforgómagból, előmelegített, Feketeborsból, hozzávalókból, malacfejekre, vastagságúra, Szilveszteri, szívószállal, sütőpapírral, aranybarnára, sütőpapíros, pihentetjük, elkészíteni, malackáknak, malacfülek, szaggatunk, körlapokra, legnagyobb, ugyanannyi, ragasztunk, közepessel, malacorrok, pogácsákat, körlapokat, körlapokat, illesztjük, liszt, margarin, burgonya, csipet, túró,
|
|
|
|
|