Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megmosott csülök minden oldalán a bőrt bevagdalom. Befűszerezem sóval, őrölt köménnyel és wok fűszerkeverékkel. Lereszelem a fokhagymákat, és a csülök minden oldalát jól bekenem vele.
A sütőt 200 C fokra előmelegítem. Egy nagyobb tepsibe teszem a sütőzacskót, beleteszem a fűszeres csülköt, aláöntök egy kevés bort, majd szorosan lezárom a zacskót. Néhány helyen megszurkálom a zacskó tetejét, hogy a gőzök távozni tudjanak, és betolom a sütőbe. 1,5 óráig rá sem kell nézni.
Ezután kiemelem a tepsit, a sütőzacskó tetejét levágom, hogy most már a bőre is ropogósra tudjon sülni. További fél óra múlva elkészült. Tányérra emelem, hagyom egy kicsit állni, majd levágom a csontról.
Hagymás, héjában főtt burgonyával tálalom. Ehhez héjában megfőzöm a burgonyát, majd megpucolom. 1 nagy fej hagymát olajon megdinsztelek, erre vágom rá a főtt burgonyát, jól összeforgatom és egy kissé megpirítom, majd sózom és tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A hagymás burgonya pirospaprikásan is nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
kenguru2
2013.01.16 22:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megmosott csülök, bőrt bevagdalom, csülök minden, nagyobb tepsibe, fűszeres csülköt, kevés bort, zacskó tetejét, gőzök távozni, sütőzacskó tetejét, kicsit állni, főtt burgonyát, kissé megpirítom, hagymás burgonya, fűszerkeverékkel, pirospaprikásan, fűszerkeverék, megdinsztelek, összeforgatom, sütőzacskóban, Befűszerezem, előmelegítem, megszurkálom, fokhagymákat, fokhagymával, vöröshagyma, sütőzacskót, burgonyához, burgonyával, sütőzacskó, megpucolom, bevagdalom, beleteszem, Lereszelem, megpirítom, sütőzacskó, elkészült, ropogósra, fokhagyma, köménnyel, szép nagy csontos csülök, duci gerezd fokhagyma, őrölt kömény, fűszerkeverék, sütőzacskó, hagymás burgonyához, nagy vöröshagyma, burgonya, olaj,
|
|
|
|
|