Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kezdésként az almákat mosd meg jó alaposan, tisztítsd meg a nemkívánatos részektől, majd egy jó nagy lábasba darabolt bele, és öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje őket. Amikor már eleget főttek, tehát megpuhultak, facsard hozzájuk a citrom levét, és
botmixerrel turmixold őket addig, amíg egyenletes lét nem kapsz. A cukrot némi víz segítségével főzd sziruppá, majd adagold ezt is az almás-citromos léhez.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Dió helyett tehetsz bele mazsolát vagy akár mandulát is, amit jobban szeretsz, de ha nem kerül bele semmi, az is jó.
|
|
|
|
3 komment
|
9 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.17 14:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
nemarika |
2013.10.23. 08:52 (#3) |
|
 |
Fél napot főzni kell legalább, hogy megkeményedjen. Ilyen hamar csak lekvár lesz belőle. Én is kipróbáltam, és nem keményedett meg. Beletettem tepsibe és 150-fokon sütöttem kb.-5-órát.
|
|
frenco69 |
2013.10.20. 16:36 (#2) |
|
 |
Dióval a legjobb.Nálunk nincs ideje megszáradni. |
|
eslavitsek |
2013.10.16. 11:25 (#1) |
|
 |
Bocsánat! Ezt a receptet én is feltettem egyszerűbb kivitelben, de néhány hasznos tanáccsal kiegészítve. Most már nem veszem le. |
| |
|
|
|
almákat mosd, nemkívánatos részektől, citrom levét, cukrot némi, almás-citromos léhez, Birsalmasajt, nemkívánatos, segítségével, botmixerrel, megpuhultak, egyenletes, Kezdésként, tisztítsd, turmixold, részektől, citromos, darabolt, mandulát, mazsolát, szeretsz, alaposan, sziruppá, hozzájuk, birsalma, bontott, ellepje, annyira, lábasba, helyett, adagold, almákat,
|
|
|
|
|