Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.
A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Amikor már jól összeforrt, rátesszük a kockára szelt hagymát, a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, az összeszelt fokhagymát, a borsot és megsózzuk.
Kb. fél órai főzés után 3 evőkanál pirospaprikát teszünk rá, és jó sűrű szaftosra főzzük. Aki szereti, 1 dl bort is önthet bele.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sós vízben főtt hasábburgonyával tálaljuk, de bele is lehet főzni a burgonyát, csak vigyázni kell, nehogy leégjen. Bármilyen savanyúval és kenyérrel tálaljuk.
|
|
|
|
1 komment
|
16 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.07 16:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
horvathzsoltatilla |
2012.02.08. 09:12 (#1) |
|
|
Mivel vendéglátóipari technikumot végeztem, ( szakács- felszólgáló ) megkell, hogy mondjam szuper a recept. Ja és a többi is. Gratulálok!!! |
| |
|
|
|
húst felkockázzuk, zsírosával együtt, húst feltesszük, kockára szelt, felszeletelt paprikát, összeszelt fokhagymát, hasábburgonyával, pirospaprikát, Csülökpörkölt, felszeletelt, paradicsomot, sertéscsülök, felkockázzuk, vöröshagyma, kettévágjuk, beleszeljük, összeforrt, feltesszük, összeszelt, paradicsom, fokhagymát, savanyúval, bográcsban, zsírosával, rátesszük, megmossuk, kenyérrel, Bármilyen, darabokra, szaftosra, megsózzuk, fokhagyma, kg-os sertéscsülök, oldalas, comb, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, nagy paprika, erős paprika, nagy paradicsom, bors, ízlés szerint burgonya,
|
|
|
|
|