Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karajt szeletekre felvágom , vegetával fűszerezem és állni hagyom legalább fél órát.
Egy serpenyőben olajat hevítek és a szeleteket elősütöm rajta mindkét oldalon ,majd kevés vizet öntök alá és puhára párolom .
Ha már jó a hús, kiveszem , a maradék zsiradékon megpiritom a kockára vágott hagymát,csíkokra darabolt paprikát,s az apróra felvágott paradicsomot is.
Együtt párolom egy kicsit, majd a hússzeleteket visszarakom bele, párolom tovább.
Mielőtt teljesen kész az étel beledobom a felkarikázott kolbászt és a nagyobb darabokra vágott gombát, s a bort is.
egészet készre főzöm.
tálaláskor főtt burgonyát kínálok mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A bortól , kolbásztól lesz igazán pikáns az íze ennek a pörköltnek.
Kb: 1 óra kell, hogy minden megpuhuljon benne.
Menet közben ha kell utóízesítek még.
jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.26 22:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karajt szeletekre, serpenyőben olajat, szeleteket elősütöm, maradék zsiradékon, kockára vágott, apróra felvágott, hússzeleteket visszarakom, étel beledobom, nagyobb darabokra, felkarikázott, hússzeleteket, paradicsomot, megpuhuljon, vöröshagyma, visszarakom, sertéskaraj, utóízesítek, serpenyőben, zsiradékon, szeletekre, fűszerezem, megpiritom, kolbásztól, tálaláskor, szeleteket, pörköltnek, paradicsom, vegetával, burgonyát, darabokra, beledobom, felvágott, teljesen, elősütöm, kolbászt, sertéskaraj, vegeta, nagy vöröshagyma, paprika, paradicsom, házi kolbász, fehérbor, gomba, olaj,
|
|
|
|
|