Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit sós vízben megfőzöm.
Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón.
Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, higy nyújtható legyen.
Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.
Nagyobb pogácsa-szaggatóval, vagy bögrével kiszaggatom a pgácsákat.
Forró olajban kisütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízlés szerint ehetjük így üresen teával.
VAGY lekvárral, édes -
vagy - sós túrókrémmel, tejföllel.
Én személy szerint lekvárral szeretem, de a férjem és a gyerekek fokhagymás tejföllel.
|
|
|
|
1 komment
|
19 ember kedveli
|
margitanya
2011.12.11 22:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
|
gyerekek fokhagymás, krumplipogácsa, krumplinyomón, gyúródeszkán, túrókrémmel, kiszaggatom, szaggatóval, összenyomom, Lisztezett, fokhagymás, nyújtható, lekvárral, tejföllel, lekvárral, tejföllel, pgácsákat, kinyújtom, kilogramm, amennyit, vastagra, bögrével, megfőzöm, szeretem, krumplit, gyerekek, megfőtt, krumpli, kilogramm krumpli, liszt deka, olaj,
|
|
|
|
|