Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Tésztához: 25 dkg liszt
» 12,5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» 1 tojás
» 2 dkg élesztő
» 0,5 dl tej
» 0,5 dl tejföl
» só és 1 db tojás a bejglik megkenéséhez
» Töltelékhez: 20 dkg aszalt szilva
» 10 dkg aszalt fekete cseresznye
» 5 dkg koktél cseresznye
» 1 tojás
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» fél dl cseresznye likőr
» 1 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elmorzsolni a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatni. A liszthez keverni, hozzáadni a tojást, egy csipet sót és a tejfölt.
Összegyúrni a tésztát és hagyni, amíg a duplájára kel.
Az aszalt szilvát felaprítani, összekeverni az aszalt cseresznyével és az összevágott koktél cseresznyével.
Ráönteni a vizet, a likőrt, a cukrot, és a keveréket addig főzni, amíg a gyümölcsök visszapuhulnak.
Levenni a tűzről, elkeverni benne a Rama margarint és az enyhén felvert tojást.
A tésztából 2 lapot nyújtani.
Megkenni mindkét lapot a töltelékkel az egész felületen.
Feltekerni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni egymás mellé és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütni.
Megjegyzés / tipp:

A tésztát langyos helyre tenni, hogy biztosan és viszonylag gyorsan megkeljen. Lehetőleg takarjuk is le !

Finom és különleges !
0 komment 10 ember kedveli cila1
2012.02.23 16:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet elmorzsolni, kevés cukorral, liszthez keverni, aszalt szilvát, aszalt cseresznyével, összevágott koktél, keveréket addig, gyümölcsök visszapuhulnak, enyhén felvert, egész felületen, tésztát langyos, visszapuhulnak, cseresznyével, előmelegített, cseresznyével, összekeverni, sütőpapírral, megkenéséhez, elmorzsolni, margarinnal, cseresznyés, Töltelékhez, töltelékkel, összevágott, felfuttatni, Összegyúrni, felaprítani, cseresznye, gyümölcsök, különleges, cseresznye, viszonylag, Feltekerni, cseresznye, duplájára, hozzáadni, keveréket, Tésztához liszt, Töltelékhez aszalt szilva,
Diós kalács
0 komment 2 ember kedveli
Mézes-sült sütőtök...
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenye alagút...
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Göngyölt marha !
0 komment 3 ember kedveli
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Diós-habos sütemény
3 komment 86 ember kedveli
Charlotte torta-túróval és barackkal...
1 komment 32 ember kedveli
Pulykahúsos egytálétel paradicsommal és fehér babbal
0 komment 3 ember kedveli
Palacsinta citromos-túrós
0 komment 1 ember kedveli
Majonézes kukoricasaláta
0 komment 17 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Banános-vaníliás guba
0 komment 6 ember kedveli
Rukkolával töltött göngyölt csirkemell.
0 komment 2 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.