Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet elmorzsolni a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatni. A liszthez keverni, hozzáadni a tojást, egy csipet sót és a tejfölt.
Összegyúrni a tésztát és hagyni, amíg a duplájára kel.
Az aszalt szilvát felaprítani, összekeverni az aszalt cseresznyével és az összevágott koktél cseresznyével.
Ráönteni a vizet, a likőrt, a cukrot, és a keveréket addig főzni, amíg a gyümölcsök visszapuhulnak.
Levenni a tűzről, elkeverni benne a Rama margarint és az enyhén felvert tojást.
A tésztából 2 lapot nyújtani.
Megkenni mindkét lapot a töltelékkel az egész felületen.
Feltekerni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni egymás mellé és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tésztát langyos helyre tenni, hogy biztosan és viszonylag gyorsan megkeljen. Lehetőleg takarjuk is le !
Finom és különleges !
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
cila1
2012.02.23 16:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet elmorzsolni, kevés cukorral, liszthez keverni, aszalt szilvát, aszalt cseresznyével, összevágott koktél, keveréket addig, gyümölcsök visszapuhulnak, enyhén felvert, egész felületen, tésztát langyos, visszapuhulnak, cseresznyével, előmelegített, cseresznyével, összekeverni, sütőpapírral, megkenéséhez, elmorzsolni, margarinnal, cseresznyés, Töltelékhez, töltelékkel, összevágott, felfuttatni, Összegyúrni, felaprítani, cseresznye, gyümölcsök, különleges, cseresznye, viszonylag, Feltekerni, cseresznye, duplájára, hozzáadni, keveréket, Tésztához liszt, Töltelékhez aszalt szilva,
|
|
|
|
|