Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Tésztához: 25 dkg liszt
» 12,5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» 1 tojás
» 2 dkg élesztő
» 0,5 dl tej
» 0,5 dl tejföl
» só és 1 db tojás a bejglik megkenéséhez
» Töltelékhez: 20 dkg aszalt szilva
» 10 dkg aszalt fekete cseresznye
» 5 dkg koktél cseresznye
» 1 tojás
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» fél dl cseresznye likőr
» 1 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elmorzsolni a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatni. A liszthez keverni, hozzáadni a tojást, egy csipet sót és a tejfölt.
Összegyúrni a tésztát és hagyni, amíg a duplájára kel.
Az aszalt szilvát felaprítani, összekeverni az aszalt cseresznyével és az összevágott koktél cseresznyével.
Ráönteni a vizet, a likőrt, a cukrot, és a keveréket addig főzni, amíg a gyümölcsök visszapuhulnak.
Levenni a tűzről, elkeverni benne a Rama margarint és az enyhén felvert tojást.
A tésztából 2 lapot nyújtani.
Megkenni mindkét lapot a töltelékkel az egész felületen.
Feltekerni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni egymás mellé és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütni.
Megjegyzés / tipp:

A tésztát langyos helyre tenni, hogy biztosan és viszonylag gyorsan megkeljen. Lehetőleg takarjuk is le !

Finom és különleges !
0 komment 10 ember kedveli cila1
2012.02.23 16:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet elmorzsolni, kevés cukorral, liszthez keverni, aszalt szilvát, aszalt cseresznyével, összevágott koktél, keveréket addig, gyümölcsök visszapuhulnak, enyhén felvert, egész felületen, tésztát langyos, visszapuhulnak, cseresznyével, előmelegített, cseresznyével, összekeverni, sütőpapírral, megkenéséhez, elmorzsolni, margarinnal, cseresznyés, Töltelékhez, töltelékkel, összevágott, felfuttatni, Összegyúrni, felaprítani, cseresznye, gyümölcsök, különleges, cseresznye, viszonylag, Feltekerni, cseresznye, duplájára, hozzáadni, keveréket, Tésztához liszt, Töltelékhez aszalt szilva,
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Yorkshire pudding
0 komment 3 ember kedveli
Túrós tészta, törpeharcsa pörkölttel
0 komment 4 ember kedveli
Máj puffancs
0 komment 3 ember kedveli
Ázsiai quinoa saláta
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon
3 komment 13 ember kedveli
Mozzarellás paradicsomos csirke.
0 komment 5 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Almás- fahéjas omlett
0 komment 2 ember kedveli
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak
0 komment 6 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Túrófánk gyors
0 komment 18 ember kedveli
OLASZOS RÁNTOTT SZELET
0 komment 5 ember kedveli
Fekete- erdő torta / sütés nélkül /
0 komment 15 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.