Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit héjában megfőzöm, lehűtöm, majd meghámozom és áttöröm.
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom.. A lisztet egy tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval összeállítom a kelt tésztát. Jó alaposan kidolgozom.Ez eltart egy ideig.
Letakarva duplájára kelesztem.
Utána fél centi vastagra kinyújtom és hosszában három egyforma csíkra vágom fel.. A csíkokat pedig olvasztott margarinnal megkenem.
Feltekerem, jó szorosan egy hosszú csíkká, majd 2 cm szélesen felszeletelem.
Vágási felületükre állítom a tekercseket, kicsit formázok rajtuk, hogy szép kerek legyen,majd tepsibe teszem ,kissé távol egymástól, mert sütés közben még megnő.
Tetejét tojásfehérjével átkenem , megszórom köménymaggal.15 percig hagyom még pihenni, majd 160-170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kívül ropogós lesz, belül pedig finom puha a kelt tésztája miatt.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.17 21:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplit héjában, élesztőt kevés, tálba szitálom, többi hozzávalóval, kelt tésztát, hosszú csíkká, kelt tésztája, tojásfehérjével, felszeletelem, előmelegített, köménymaggal, összeállítom, hozzávalóval, felületükre, felfuttatom, margarinnal, tekercseket, olvasztott, kidolgozom, meghámozom, Feltekerem, tojássárga, olvasztott, köménymag, kinyújtom, megszórom, kelesztem, Letakarva, kenéséhez, egymástól, burgonyás, Tekercses, hosszában, burgonya, liszt, margarin, élesztő, tojássárga, kevés cukor, lapok kenéséhez, olvasztott, tetejére köménymag,
|
|
|
|
|