Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mini eperbomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg eper
» 25 dkg túró
» 25 dkg ricotta
» 2 dl tejszín
» 7 levél zselatin
» 1,5 dl narancslé
» 15 dkg cukor
» 1 marék menta
» A piskótához:
» 2 tojás
» 6 dkg cukor
» 5 dkg liszt
» só
» citromhéj
» 2,5 dkg olvasztott vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A piskótához a tojást a cukorral keményre verjük, nagyfejű fakanállal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat, és lassan hozzácsepegtetjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.

Az epreket megtisztítjuk, szebb részeit szeletekre vágjuk. 8 kis kehelyformát fóliával kibélelünk, és az eperszeletekkel kibéleljük a falukat. A maradék epret apróra kockázzuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót a ricottával elkeverjük. A tejszínt habbá verjük. 1 evőkanállal kiveszünk belőle, felmelegítjük a narancslé felével, majd a kinyomkodott zselatint felolvasztjuk benne. Folyamatos keverés mellett a túrós ricottához öntjük, hozzáadjuk a maradék narancslevet és cukrot, a felkockázott epret és az apróra vágott mentát.

A krémet a kibélelt kelyhekbe töltjük, és 2-3 órát hűtőben dermesztjük.

A piskótából akkora tallérokat szúrunk ki, amekkora a kehely szája, rálapogatjuk a krémre, megfordítjuk és kiborítjuk. Leszedjük róla a fóliát, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Természetesen készülhet nagyobb tálban is, egy adagban.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.02 14:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukorral keményre, olvasztott vajat, epreket megtisztítjuk, eperszeletekkel kibéleljük, maradék epret, zselatinlapokat hideg, ricottával elkeverjük, tejszínt habbá, narancslé felével, kinyomkodott zselatint, túrós ricottához, maradék narancslevet, felkockázott epret, apróra vágott, kibélelt kelyhekbe, piskótából akkora, kehely szája, eperszeletekkel, zselatinlapokat, Természetesen, hozzákeverjük, felolvasztjuk, felmelegítjük, megtisztítjuk, narancslevet, megfordítjuk, rálapogatjuk, Sütőpapírral, felkockázott, kinyomkodott, kehelyformát, citromhéjat, evőkanállal, dermesztjük, olvasztott, piskótából, piskótához, kibéleljük, fakanállal, olvasztott, tallérokat, hozzáadjuk, kibélelünk, eper, túró, ricotta, tejszín, levél zselatin, narancslé, cukor, marék menta, piskótához, tojás, cukor, liszt, citromhéj, olvasztott,
Lebbencsleves
3 komment 1 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Áfonyás koszorú...
0 komment 4 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Tojásos sült rizs Wok-ban
0 komment 1 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 3 ember kedveli
Kakukkfüves tepsis csirke.
0 komment 2 ember kedveli
Ananászos sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirke Janó módra
0 komment 7 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres gulyás!
2 komment 6 ember kedveli
Márvány szelet
0 komment 18 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.