Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mini eperbomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg eper
» 25 dkg túró
» 25 dkg ricotta
» 2 dl tejszín
» 7 levél zselatin
» 1,5 dl narancslé
» 15 dkg cukor
» 1 marék menta
» A piskótához:
» 2 tojás
» 6 dkg cukor
» 5 dkg liszt
» só
» citromhéj
» 2,5 dkg olvasztott vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A piskótához a tojást a cukorral keményre verjük, nagyfejű fakanállal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat, és lassan hozzácsepegtetjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.

Az epreket megtisztítjuk, szebb részeit szeletekre vágjuk. 8 kis kehelyformát fóliával kibélelünk, és az eperszeletekkel kibéleljük a falukat. A maradék epret apróra kockázzuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót a ricottával elkeverjük. A tejszínt habbá verjük. 1 evőkanállal kiveszünk belőle, felmelegítjük a narancslé felével, majd a kinyomkodott zselatint felolvasztjuk benne. Folyamatos keverés mellett a túrós ricottához öntjük, hozzáadjuk a maradék narancslevet és cukrot, a felkockázott epret és az apróra vágott mentát.

A krémet a kibélelt kelyhekbe töltjük, és 2-3 órát hűtőben dermesztjük.

A piskótából akkora tallérokat szúrunk ki, amekkora a kehely szája, rálapogatjuk a krémre, megfordítjuk és kiborítjuk. Leszedjük róla a fóliát, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Természetesen készülhet nagyobb tálban is, egy adagban.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.02 14:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukorral keményre, olvasztott vajat, epreket megtisztítjuk, eperszeletekkel kibéleljük, maradék epret, zselatinlapokat hideg, ricottával elkeverjük, tejszínt habbá, narancslé felével, kinyomkodott zselatint, túrós ricottához, maradék narancslevet, felkockázott epret, apróra vágott, kibélelt kelyhekbe, piskótából akkora, kehely szája, eperszeletekkel, zselatinlapokat, Természetesen, hozzákeverjük, felolvasztjuk, felmelegítjük, megtisztítjuk, narancslevet, megfordítjuk, rálapogatjuk, Sütőpapírral, felkockázott, kinyomkodott, kehelyformát, citromhéjat, evőkanállal, dermesztjük, olvasztott, piskótából, piskótához, kibéleljük, fakanállal, olvasztott, tallérokat, hozzáadjuk, kibélelünk, eper, túró, ricotta, tejszín, levél zselatin, narancslé, cukor, marék menta, piskótához, tojás, cukor, liszt, citromhéj, olvasztott,
Fincsi sültkrumpli (Jamie Oliver kedvence)
0 komment 20 ember kedveli
Mézes-mákos süti
0 komment 3 ember kedveli
Csurgatott fánk
3 komment 27 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Spenótos QUICHE mézes paradicsomsalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Sós burgonyás kifli
0 komment 6 ember kedveli
Fokhagymás krumpli tükörtojással
0 komment 3 ember kedveli
Gombák
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti tojástorta
0 komment 6 ember kedveli
Lecsós marha !
0 komment 3 ember kedveli
Erdélyi káposztás libamell
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolival és sajttal töltött csirkemell sült burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Gombás olívás csirke !
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Grillezett padlizsán sült céklával
0 komment 1 ember kedveli
Ízletes almatorta kecskesajttal
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.