Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mini eperbomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg eper
» 25 dkg túró
» 25 dkg ricotta
» 2 dl tejszín
» 7 levél zselatin
» 1,5 dl narancslé
» 15 dkg cukor
» 1 marék menta
» A piskótához:
» 2 tojás
» 6 dkg cukor
» 5 dkg liszt
» só
» citromhéj
» 2,5 dkg olvasztott vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A piskótához a tojást a cukorral keményre verjük, nagyfejű fakanállal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat, és lassan hozzácsepegtetjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.

Az epreket megtisztítjuk, szebb részeit szeletekre vágjuk. 8 kis kehelyformát fóliával kibélelünk, és az eperszeletekkel kibéleljük a falukat. A maradék epret apróra kockázzuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót a ricottával elkeverjük. A tejszínt habbá verjük. 1 evőkanállal kiveszünk belőle, felmelegítjük a narancslé felével, majd a kinyomkodott zselatint felolvasztjuk benne. Folyamatos keverés mellett a túrós ricottához öntjük, hozzáadjuk a maradék narancslevet és cukrot, a felkockázott epret és az apróra vágott mentát.

A krémet a kibélelt kelyhekbe töltjük, és 2-3 órát hűtőben dermesztjük.

A piskótából akkora tallérokat szúrunk ki, amekkora a kehely szája, rálapogatjuk a krémre, megfordítjuk és kiborítjuk. Leszedjük róla a fóliát, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Természetesen készülhet nagyobb tálban is, egy adagban.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.02 14:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukorral keményre, olvasztott vajat, epreket megtisztítjuk, eperszeletekkel kibéleljük, maradék epret, zselatinlapokat hideg, ricottával elkeverjük, tejszínt habbá, narancslé felével, kinyomkodott zselatint, túrós ricottához, maradék narancslevet, felkockázott epret, apróra vágott, kibélelt kelyhekbe, piskótából akkora, kehely szája, eperszeletekkel, zselatinlapokat, Természetesen, hozzákeverjük, felolvasztjuk, felmelegítjük, megtisztítjuk, narancslevet, megfordítjuk, rálapogatjuk, Sütőpapírral, felkockázott, kinyomkodott, kehelyformát, citromhéjat, evőkanállal, dermesztjük, olvasztott, piskótából, piskótához, kibéleljük, fakanállal, olvasztott, tallérokat, hozzáadjuk, kibélelünk, eper, túró, ricotta, tejszín, levél zselatin, narancslé, cukor, marék menta, piskótához, tojás, cukor, liszt, citromhéj, olvasztott,
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
Palóc tekercs !
0 komment 44 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Almás fánk
0 komment 5 ember kedveli
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Pirított őzmáj-újhagymával
0 komment 4 ember kedveli
Hercli
0 komment 6 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Tonhallal töltött uborka !
2 komment 4 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 6 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Tonhalkrém
0 komment 2 ember kedveli
Burgonya hússal töltve !
2 komment 18 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Burgonyás gombaleves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.