Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)
Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A gombával együtt belefőzhetünk az ételbe 20-25 dkg szójakockát. (A szójakockát előtte be kell áztatni sós/fűszeres vízbe.) Keverhetük az ételbe zöldborsót vagy kukoricát is.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.05.18 22:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gombát megtisztítjuk, csíkokra vágott, lehúzott héjú, rizshez képest, rizs megpuhult, gombával együtt, ételbe 20-25, szójakockát előtte, ételbe zöldborsót, pirospaprikával, megtisztítjuk, belefőzhetünk, földaraboljuk, pirospaprika, zöldpaprikát, Vegetáriánus, paradicsomot, erőspaprikát, megborsozzuk, mokkáskanál, vöröshagyma, beleszórjuk, szójakockát, megpirítjuk, beletesszük, háromszoros, szójakockát, zöldpaprika, kicsumázott, hozzáadjuk, Megszórjuk, zöldborsót, Keverhetük, utánsózzuk, paradicsom, gomba, rizs, paradicsom, 1evőkanál pirospaprika,
|
|
|
|
|