Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát a szokások módon megfőzzük, leszűrjük.
A raguhoz megpirítjuk az apróra vágott hagymát a csíkokra vágott szalonnával. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, borsot, a zöld fűszereket és a borsót. Átpirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a húslével, és 15 percig főzzük kis lángon. Időnkét keverjük meg, nehogy leragadjon. Mikor megpuhult a hagyma és a borsó, adjuk hozzá a lecsöpögtetett tésztát, öntsük rá a tejszínt, és rottyantsuk össze 3-4 perc alatt. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A családom egyik kedvence, nagyon egyszerű, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik. Ha valaki nem akar szalonnát enni, akkor helyettesítse sonkával, úgy is finom.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
ivettbaba6
2012.05.13 22:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szokások módon, raguhoz megpirítjuk, apróra vágott, csíkokra vágott, zöld fűszereket, kanál liszttel, lecsöpögtetett tésztát, családom egyik, lecsöpögtetett, helyettesítse, bonyolultnak, rottyantsuk, fagyasztott, szalonnával, megpirítjuk, bazsalikom, fokhagymát, Tálaláskor, fűszereket, Átpirítjuk, szarvacska, Hozzáadjuk, megszórjuk, leragadjon, szarvacska, megfőzzük, leszűrjük, bőségesen, ránézésre, megpuhult, Felöntjük, zöldborsó, fokhagyma, szalonnát, szarvacska tészta, füstölt szalonna, zöldborsó fagyasztott lehet, nagy hagyma, gerezd fokhagyma, evőkanál liszt, húsleves, oregano, bazsalikom, bors, tejszín, füstölt sajt,
|
|
|
|
|