Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.
2. A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.
3. Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.
4. Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.
Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ilyen forró nyári időben különösen praktikus, mert nem kell sütni. Más, idényjellegű puha gyümölccsel is lehet próbálkozni, ha nincs eper.
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.07.04 09:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
marakana |
2016.04.30. 22:17 (#1) |
|
 |
Hello,
nekem nem vált be mindent a leírtak szerint csináltam... és olyan mint ha kockarámát ennék... szerintem nagyon sok a vaj... elég csak 10dkg... |
| |
|
|
|
tejet felmelegítem, zselatin csomómentesre, forró tejet, zselatinos tejet, túrós masszába, tortaformát kivajazom, túrós keveréket, epreket megmosom, túrós massza, piros tortazselét, leírásnak megfelelően, torta tetejére, hűtőben tárolom, tojássárgájákat, csomómentesre, összekeverem, hőmérsékletű, tojássárgája, felmelegítem, hozzákeverem, tortaformába, szeletelhető, fogyasztható, idényjellegű, gyümölccsel, próbálkozni, rácsurgatom, tortazselét, megfelelően, tortaformát, habverővel, Elkészítem, tortazselé, zselatinos, habverővel, Hozzávalók, kivajazom, beleöntöm, túrótorta, túró, porcukor, vaníliás cukor, tojássárgája, vaj, zselatin, tej, hideg víz, Tetejére, eper, eperízű piros tortazselé,
|
|
|
|
|