Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsíron az apróra vágott hagymát világosbarnára pirítjuk.
A marhanyakat kis kockákra felvágjuk, és több részletben a hagymához adjuk.
Amikor az összes hús kifehéredett, hozzátesszük a finomra reszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mozsárban összetört szegfűszeget, borókabogyót és a fahéjat.
Felöntjük a sörrel, és kb. 1,5-2 órán át forraljuk.
Egy nagy serpenyőben a vajon a szeletekre vágott gombát a kakukkfűvel megpároljuk.
A gombát hozzákeverjük a marhához, és a fölösleges levet elforraljuk, minél kevesebb, de sűrűbb szaftja legyen.
Hagyjuk kissé kihűlni.
Közben a levelestésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és 15-20 centis köröket vágunk ki belőle.
A felvert tojással körbekenjük a tésztakorong szélét, majd egy villával veszünk a raguból, és a tészta egyik felére halmozzuk.
A korong másik felét ráhajtjuk, így egy félhold alakú pitét kapunk. Kézzel felhajtogatjuk a tészta szélét, majd a jobb zárás érdekében, hogy ne folyjon ki a szaft, villával is lenyomkodjuk.
A piték tetejét is megkenjünk tojással, és villával megszurkáljuk, hogy a gőzök ne repesszék meg.
180 fokos sütőben pirosos-barnásra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom "amerikai" különlegesség.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 20:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, hagymához adjuk, finomra reszelt, mozsárban összetört, nagy serpenyőben, szeletekre vágott, kakukkfűvel megpároljuk, gombát hozzákeverjük, fölösleges levet, levelestésztát lisztezett, felvert tojással, tésztakorong szélét, villával veszünk, tészta egyik, korong másik, félhold alakú, tészta szélét, jobb zárás, piték tetejét, felhajtogatjuk, világosbarnára, levelestésztát, hozzákeverjük, megszurkáljuk, levelestészta, különlegesség, szegfűszeget, tésztakorong, kifehéredett, lenyomkodjuk, borókabogyót, hozzátesszük, elforraljuk, körbekenjük, marhanyakat, megpároljuk, borókabogyó, serpenyőben, kakukkfűvel, részletben, kinyújtjuk, lisztezett, szegfűszeg, sárgarépát, fölösleges, marhanyak, zsír, közepes hagyma, sárgarépa, gomba, kakukkfű, őrölt bors, szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, borókabogyó, liter barna, csomag levelestészta, tojás, liszt,
|
|
|
|
|