Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet szétmorzsolom a margarinnal, utána belerakjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, majd 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
A tölteléket előkészítem úgy, hogy egy tálkában a darált mákot, egy másikban pedig a darált diót összekeverek 10-10 dkg lekvárral.
A tésztából kis golyókat formálok, kinyújtom, háromszögeket vágok belőle, megtöltöm a töltelékkel és kifli formájúra feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm a kifliket.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Még forrón beleforgatom a vaníliás porcukorba.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
sz-andi
2013.12.08 14:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet szétmorzsolom, hűtőszekrénybe tesszük, tölteléket előkészítem, darált mákot, másikban pedig, darált diót, vaníliás porcukorba, hűtőszekrénybe, háromszögeket, szétmorzsolom, összekeverek, összegyúrjuk, Sütőpapírral, beleforgatom, előkészítem, margarinnal, töltelékkel, feltekerem, belerakjuk, tölteléket, porcukorba, lekvárral, tésztából, kinyújtom, tésztához, megtöltöm, formájúra, porcukor, evőkanál, formálok, vaníliás, tálkában, vaníliás, tésztához, margarin, liszt, evőkanál, evőkanál ecet, vaníliás cukor, porcukor,
|
|
|
|
|