Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg póréhagyma
» 50 dkg sárgarépa
» 75 dkg karalábé
» 3-4 gerezd fokhagyma
» 2 ek.olaj
» 1 ek. ételízesítő
» 4 kb.60 dkg csirkemell,vagy pulykamell filé
» 1 kk. provancei fűszerkeverék
» 8 szelet húsos baconszalonna
» 2 dl főzőtejszín
» 12 g ételsűrítő granulátum
» 10 dkg edami ,vagy gauda sajt
» só,bors, szerecsendió
» őrölt fehérbors
» 2,5 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5dl vízzel és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).
A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, tejszínt, ételízesítőt, majd folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval borssal, szerecsendióval illatosítjuk és összeforraljuk. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, pirítjuk.
Köretként burgonyát adunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli feviroza
2015.01.30 09:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgarépát vastagon, karalábét felkockázzuk, csirkemelleket bedörzsöljük, csirke alól, mélyebb tűzálló, zöldséghez hozzáadjuk, sütőedénybe szedjük, maradék reszelt, szalonnaszeletbe, fűszerkeverékkel, megfonnyasztjuk, szerecsendióval, Felforrósított, Hozzáreszeljük, összeforraljuk, csirkemelleket, csirkemelleket, ételízesítővel, Felforrósított, körbepirítjuk, baconszalonna, felkarikázzuk, fűszerkeverék, folyamatosan, ételízesítőt, illatosítjuk, fogyasztható, felkockázzuk, bedörzsöljük, szerecsendió, főzőtejszín, póréhagymát, zsiradékkal, sütőedénybe, póréhagyma, sárgarépa, karalábé, gerezd fokhagyma, olaj, ételízesítő, provancei fűszerkeverék, szelet húsos baconszalonna, főzőtejszín, ételsűrítő granulátum, edami vagy gauda sajt, sóbors szerecsendió, őrölt fehérbors,
Baconba tekert csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Kakukkfüves karaj.
0 komment 3 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Szalontüdő...
0 komment 10 ember kedveli
ZÖLDFŰSZERES SÜLT KRUMPLI
0 komment 8 ember kedveli
Wokban sült sertés csíkok.
0 komment 4 ember kedveli
Birkapörkölt -bogácsban-
0 komment 11 ember kedveli
Lucskos káposzta másképpen
1 komment 10 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
Aranyrizzsel rakott karalábé
0 komment 1 ember kedveli
Csotros kalács
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcstorta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.