Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg póréhagyma
» 50 dkg sárgarépa
» 75 dkg karalábé
» 3-4 gerezd fokhagyma
» 2 ek.olaj
» 1 ek. ételízesítő
» 4 kb.60 dkg csirkemell,vagy pulykamell filé
» 1 kk. provancei fűszerkeverék
» 8 szelet húsos baconszalonna
» 2 dl főzőtejszín
» 12 g ételsűrítő granulátum
» 10 dkg edami ,vagy gauda sajt
» só,bors, szerecsendió
» őrölt fehérbors
» 2,5 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5dl vízzel és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).
A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, tejszínt, ételízesítőt, majd folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval borssal, szerecsendióval illatosítjuk és összeforraljuk. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, pirítjuk.
Köretként burgonyát adunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 6 ember kedveli feviroza
2015.01.30 09:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgarépát vastagon, karalábét felkockázzuk, csirkemelleket bedörzsöljük, csirke alól, mélyebb tűzálló, zöldséghez hozzáadjuk, sütőedénybe szedjük, maradék reszelt, szalonnaszeletbe, fűszerkeverékkel, megfonnyasztjuk, szerecsendióval, Felforrósított, Hozzáreszeljük, összeforraljuk, csirkemelleket, csirkemelleket, ételízesítővel, Felforrósított, körbepirítjuk, baconszalonna, felkarikázzuk, fűszerkeverék, folyamatosan, ételízesítőt, illatosítjuk, fogyasztható, felkockázzuk, bedörzsöljük, szerecsendió, főzőtejszín, póréhagymát, zsiradékkal, sütőedénybe, póréhagyma, sárgarépa, karalábé, gerezd fokhagyma, olaj, ételízesítő, provancei fűszerkeverék, szelet húsos baconszalonna, főzőtejszín, ételsűrítő granulátum, edami vagy gauda sajt, sóbors szerecsendió, őrölt fehérbors,
Epres-gesztenyés falatok
0 komment 1 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Mandulával töltött zsemle
0 komment 3 ember kedveli
Málnás-Mákos szelet
0 komment 11 ember kedveli
GYORS MÁLNABOR
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 2 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Sütőtök krémleves krutonnal
0 komment 1 ember kedveli
Fasírtgolyó
0 komment 2 ember kedveli
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
0 komment 6 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Édesköményes paradicsomleves .
0 komment 1 ember kedveli
Poharas reggeli desszert
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.